Kertaa yo-kokeisiin
Uutiset

Studeon äidinkielen ja kirjallisuuden LOPS 2021-oppimateriaalit ÄI1 ja ÄI2 on julkaistu!

ÄI1 Tekstien tulkinta ja kirjoittaminen (LOPS 2021) ja ÄI2 Kieli- ja tekstitietoisuus (LOPS 2021) avaavat Studeon lukion äidinkielen ja kirjallisuuden sarjan!

Uusiin LOPS 2021 oppimateriaaleihin pääset tutustumaan Studeon nykyisellä alustalla. Studeon uudistettu alusta julkaistaan elokuussa 2021.

ÄI1 Tekstien tulkinta ja kirjoittaminen -oppimateriaalin avulla opitaan tutkimaan kieleen, teksteihin ja vuorovaikutukseen liittyviä ilmiöitä osana maailmaa. Materiaalissa keskeistä on tekstilajeihin ja aineistopohjaiseen kirjoittamiseen tutustuminen. Tekstien tuottamista harjoitellaan pala palalta, edeten esimerkiksi aineiston valinnasta ja viittaamisesta aineistopohjaiseen kirjoittamiseen. Lue lisää!

ÄI2 Kieli- ja tekstitietoisuus -oppimateriaalissa tarkastellaan kielen ja tekstien moninaisuutta. Tavoitteena on tulla tietoiseksi ympärillä olevista teksteistä sekä syventää ymmärrystä kielen tehtävistä ja ominaisuuksista. Keskeistä materiaalissa on monilukutaidon kehittäminen: oppimateriaalissa kartutetaan taitoa lukea, arvioida, käyttää ja tuottaa erilaisia tekstejä – olivatpa ne sitten kirjoitusta, kuvaa, ääntä tai niiden yhdistelmiä. Lue lisää!

Molemmissa materiaaleissa tuetaan opiskelijan itsenäistä työskentelyä, mutta myös vuorovaikutus painottuu. Materiaalien monipuoliset kaunokirjalliset tekstit ja asiatekstit, videot ja kuvat innostavat tekstien maailmaan ja rohkaisevat kirjoittamaan!

Studeon kesällä julkaistava uusi alusta taipuu erinomaisesti äidinkielen ja kirjallisuuden tarpeisiin: opiskelijoiden edistymisen seuraaminen, arviointi ja tekstintarkistustyökalun käyttö on entistäkin sujuvampaa uudella alustalla. ÄI1- ja ÄI2-oppimateriaaliin pääsee tutustumaan toistaiseksi Studeon nykyisellä alustalla.

Oppimateriaaliin pääset tutustumaan Studeon nykyisellä alustalla. Studeon uudistettu alusta julkaistaan elokuussa 2021. Uuden alustan toiminnallisuuksista löydät lisää tietoa täältä.

Tutustu ÄI1 Tekstien tulkinta ja kirjoittaminen (LOPS 2021)-oppimateriaaliin täällä!

Tutustu ÄI2 Kieli- ja tekstitietoisuus (LOPS 2021)-oppimateriaaliin täällä!