Käyttöönotto

Studeon oppimateriaaleja käytetään joko suoraan Studeon omilla tunnuksilla, oppilaitoksen omilla tunnuksilla tai Edustoren ja oman oppilaitoksen oppimisalustan kautta.

Alta löydät ohjeet, joiden avulla saat oppimateriaalin oppilaidesi kanssa käyttöön kaikissa eri vaihtoehdoissa.

Oppimateriaalin käyttöönotto Studeon tunnuksilla

1. Rekisteröi itsellesi opettajan tunnukset, jos sinulla ei vielä ole niitä.

Käytä rekisteröintiin työsähköpostiasi. Tarkastamme rekisteröinnit ja aktivoimme tunnukset päivittäin. Saat meiltä sähköpostia, kun olemme aktivoineet tunnuksesi. Pääset rekisteröitymään täällä. Opettajalle Studeon käyttäminen ei maksa mitään.

2. Tilaa oppilaslisenssit haluamiisi oppimateriaaleihin.

Oppilaat pääsevät sisään oppimateriaaliin vasta sen jälkeen, kun koulullasi on käytössä oppilaiden oppimateriaalilisenssit kyseiseen oppimateriaaliin. Ohjeet tilaamiseen löydät täältä.

3. Oppilaat rekisteröivät itselleen tunnukset Studeoon, jos heillä ei niitä vielä ole.

Jos oppilailla on jo tunnukset, he eivät tarvitse uusia. Oppilaat voivat liittyä samoilla tunnuksilla niin monelle kurssille kuin on tarpeellista. Oppilaat voivat rekisteröidä itselleen oppilastunnukset täällä.

Jos oppilailla ei ole käytössään sähköpostiosoitteita tai heidän on muuten ongelmallista rekisteröityä itse, tilaa tunnukset oppilaillesi seuraavasti: lataa oppilastunnuslomake ja täytä ja lähetä se osoitteeseen [email protected]. Tunnusten luomiseen oppilas ei tarvitse tässä tapauksessa välttämättä sähköpostiosoitetta. Asiakaspalvelumme lähettää sinulle oppilastunnukset sähköpostiin. Voit sen jälkeen toimittaa käyttäjätunnukset ja salasanat oppilaille.

4. Luo kurssipohjasta aktiivinen kurssi ja kutsu oppilaat liittymään kurssillesi.

Kun haluat aloittaa varsinaisen opetuksen, luo valmiista kurssipohjasta aktiivinen kurssi. Saat tällöin kurssillesi liittymisavaimen. Ilmoita oppilaillesi liittymisavain, jonka avulla he pääsevät liittymään kurssillesi. Tämän jälkeen opetus voi alkaa.

 

Oppimateriaalin käyttö Edustoren ja oman oppilaitoksen oppimisalustan kautta

1. Tilaa oppilaslisenssit haluamiisi oppimateriaaleihin Edustoren kautta.

Edustore on Kuntien Tieran tarjoama sähköisten oppimateriaalien kauppapaikka. Ole yhteydessä oppilaitoksesi rehtoriin, jos Edustoren kautta tilaaminen ei ole tuttua. Ohjeita Edustoren käyttöön löytyy Edustoren sivuilta täältä.

2. Lisää linkki oppimateriaaliin jokaiselle opetusryhmällesi oppilaitoksenne oppimisalustalle.

Oppimateriaalilinkin lisääminen tapahtuu jokaisella oppimisalustalla eri tavalla. Ohjeita eri oppimisalustojen käyttöön löytyy Edustoren sivuilta täältä.

3. Opasta oppilaat klikkaamaan oikeaa linkkiä, jolloin he siirtyvät automaattisesti oikeaan opetusryhmään.

Kun käytät Studeon oppimateriaaleja Edustoren ja oppimisalustan kautta, sinun ei tarvitse luoda opetursyhmää erikseen. Oppilaat tulevat automaattisesti samaan opetusryhmään Studeossa, kun he klikkaavat samaa oppimateriaalilinkkiä oppilaitoksenne oppimisalustalla.

Huom! Jos sinulla on useampi ryhmä samassa oppiaineessa, sinun kannattaa lisätä oma linkki jokaiselle ryhmälle oppimisalustallenne. Tällä tavalla saat jaettua oppilaat omiin ryhmiinsä Studeossa.

 

Oppimateriaalin käyttö suoraan oman oppilaitoksen oppimisalustan kautta

Joissain kaupungeissa on käytössä malli, jossa Studeon kaikki oppimateriaalit tai jonkin tietyn luokka-asteen oppimateriaalit ovat vapaasti sinulla ja oppilaillasi käytettävissä suoraan oppilaitoksenne oppimisaslustan kautta. Tällöin oppimisalustaltanne tulisi löytyä linkki tai ikoni, jota klikkaamalla pääsette suoraan sisään Studeoon. Oppimateriaalin käyttöönotto tapahtuu seuraavasti:

1. Klikatkaa itsenne oppimisalustalta Studeoon.

Jos olet kirjautunut opettajan tunnuksilla oppimisalustallenne, siirryt Studeoon opettajana. Oppilaat siirtyvät samasta linkistä oppilaina. Joissain tilanteissa järjestelmä kysyy vielä, oletko siirtymässä käyttämään alakoulun vai yläkoulun oppimateriaaleja, ennen kuin pääsette sisään Studeoon.

2. Luo oppimateriaalista opetusryhmä ja liitä oppilaat siihen.

Kun haluat aloittaa varsinaisen opetuksen, luo valmiista oppimateriaalipohjasta opetusryhmä ja liitä oppilaasi siihen. Tämän jälkeen opetus voi alkaa.