Kertaa yo-kokeisiin

Käyttöönotto

Studeon perusopetuksen oppimateriaaleja käytetään joko MPASSid-tunnistautumisen kautta tai Studeon suorilla tunnuksilla.

Alta löydät ohjeet, joiden avulla saat oppimateriaalin oppilaidesi kanssa käyttöön eri vaihtoehdoissa.

Oppimateriaalin käyttöönotto MPASSid-tunnistautumisen kautta tai Studeon suorilla tunnuksilla

1. Tunnistaudu Studeoon MPASSid:llä jolloin sinulle muodostuu opettajatunnus automaattisesti. Voit myös rekisteröidä itsellesi opettajatunnuksen sähköpostiosoitteellasi.

Jos oppilaitoksessasi on käytössä MPASSid-tunnistautuminen, et tarvitse erillisiä tunnuksia Studeoon. Ohjeet MPASSid-tunnistautumiseen löydät täältä.

Jos oppilaitoksessasi ei ole käytössä MPASSid-tunnistautumista, rekisteröi itsellesi omat tunnukset Studeoon täällä. Käytä rekisteröintiin työsähköpostiasi. Tarkastamme opettajien rekisteröinnit ja aktivoimme tunnuksia päivittäin. Saat meiltä sähköpostia, kun olemme aktivoineet tunnuksesi. Opettajana pääset tutustumaan vapaasti kaikkiin oppimateriaaleihimme.

2. Tilaa oppilaslisenssit haluamiisi oppimateriaaleihin.

Oppilaat saavat käyttöoikeuden oppimateriaaleihin, kun oppilaitos on hankkinut heille lisenssit kyseiseen oppimateriaaliin tai kaikkiin Studeon sisältöihin. Ohjeet tilaamiseen löydät täältä.

3. Oppilaat kirjautuvat sisään MPASSid-tunnistautumisen avulla jos se on mahdollista tai he voivat rekisteröidä itselleen käyttäjätunnuksen sähköpostiosoitteellaan. Alakoululaisille voidaan luoda tunnukset myös Studeon asiakaspalvelussa.

Mikäli koulussanne on käytössä MPASSid-tunnistautuminen, erillisiä tunnuksia ei tarvita. Oppilas voi käyttää samoja tunnuksia kuin muihinkin koulun palveluihin, kuten Wilmaan kirjautuessaan.

Jos oppilailla on jo Studeon käyttäjätunnus, he eivät tarvitse uusia tunnuksia. MPASSid-tunnistautuminen luo erillisen tilin, jonne Studeon tunnuksilla olevat materiaalit eivät siirry. Oppilaat voivat liittyä samoilla tunnuksilla niin moneen ryhmään kuin on tarpeellista. Jos oppilailla ei ole vielä Studeon käyttäjätunnusta eikä MPASSid-tunnistautumista ole käytettävissä, voivat oppilaat rekisteröidä itselleen tunnukset täällä.

Jos oppilailla ei ole käytössään sähköpostiosoitteita tai heidän on muuten ongelmallista rekisteröityä itse, tilaa tunnukset oppilaille seuraavasti: lataa opiskelijatunnuslomake ja lähetä se osoitteeseen [email protected]. Tunnusten luomiseen oppilas ei tarvitse tässä tapauksessa sähköpostiosoitetta. Asiakaspalvelumme lähettää sinulle oppilastunnukset sähköpostiin. Voit sen jälkeen toimittaa käyttäjätunnukset ja salasanat oppilaille.

4. Luo oppimateriaalista aktiivinen ryhmä ja jaa oppilaille liittymisavain.

Kun haluat aloittaa varsinaisen opetuksen, luo valmiista oppimateriaalista ryhmä. Saat tällöin ryhmään liittymisavaimen. Ilmoita liittymisavain oppilaillesi. Sen avulla he pääsevät itse liittymään ryhmääsi Studeon alustalla. Ohjekeskuksestamme löydät ohjeita materiaalien käyttöönottoon.

Oppimateriaalin käyttöönotto, kun tilaus on tehty Edustoren kautta

Keväästä 2023 lähtien, kaikki Edustoren kautta tilatut materiaalit otetaan käyttöön Studeon alustalla, ei oppilaitoksen oppimisalustan kautta. Lue lisää aiheesta tästä ohjekeskuksemme artikkelista.