Käyttöönotto

Studeon perusopetuksen oppimateriaaleja käytetään joko suoraan Studeon tunnuksilla, oppilaitoksen omilla tunnuksilla tai Edustoren kautta.

Alta löydät ohjeet, joiden avulla saat oppimateriaalin oppilaidesi kanssa käyttöön kaikissa eri vaihtoehdoissa.

Oppimateriaalin käyttöönotto Studeon tunnuksilla tai MPASS-tunnistautumisen avulla

1. Rekisteröi itsellesi opettajan tunnukset tai kirjaudu sisään käyttäen MPASS-tunnistautumista.

Jos oppilaitoksessasi ei ole käytössä MPASS-tunnistautumista, rekisteröi itsellesi omat tunnukset Studeoon. Käytä rekisteröintiin työsähköpostiasi. Tarkastamme rekisteröinnit ja aktivoimme tunnukset päivittäin. Saat meiltä sähköpostia, kun olemme aktivoineet tunnuksesi. Pääset rekisteröitymään täällä. Opettajana pääset tutustumaan vapaasti kaikkiin oppimateriaaleihimme.

Jos oppilaitoksessasi on käytössä MPASS-tunnistautuminen, et tarvitse erillisiä tunnuksia Studeoon. Ohjeet MPASS-kirjautumiseen löydät täältä.

2. Tilaa oppilaslisenssit haluamiisi oppimateriaaleihin.

Oppilaat pääsevät sisään oppimateriaaliin vasta sen jälkeen, kun koulullasi on käytössä oppilaiden oppimateriaalilisenssit kyseiseen oppimateriaaliin. Ohjeet tilaamiseen löydät täältä.

3. Oppilaat rekisteröivät itselleen tunnukset Studeoon tai kirjautuvat sisään MPASS-tunnistautumisen avulla.

Jos oppilailla on jo tunnukset, he eivät tarvitse uusia. Oppilaat voivat liittyä samoilla tunnuksilla niin moneen ryhmään kuin on tarpeellista. Oppilaat voivat rekisteröidä itselleen oppilastunnukset täällä.

Jos oppilailla ei ole käytössään sähköpostiosoitteita tai heidän on muuten ongelmallista rekisteröityä itse, tilaa tunnukset oppilaillesi seuraavasti: lataa oppilastunnuslomake ja lähetä se osoitteeseen [email protected]. Tunnusten luomiseen oppilas ei tarvitse tässä tapauksessa sähköpostiosoitetta. Asiakaspalvelumme lähettää sinulle oppilastunnukset sähköpostiin. Voit sen jälkeen toimittaa käyttäjätunnukset ja salasanat oppilaille.

Mikäli koulussanne on käytössä MPASS-tunnistautuminen, erillisiä tunnuksia ei tarvita. Oppilas voi näin käyttää samoja tunnuksia kuin muihinkin koulun palveluihin, kuten Wilmaan kirjautuessaan.

4. Luo oppimateriaalista aktiivinen ryhmä ja jaa opiskelijoille liittymisavain.

Kun haluat aloittaa varsinaisen opetuksen, luo valmiista oppimateriaalista ryhmä. Saat tällöin ryhmään liittymisavaimen. Ilmoita liittymisavain opiskelijoillesi. Sen avulla he pääsevät itse liittymään ryhmääsi Studeon alustalla.

Oppimateriaalin käyttö Edustoren ja oman oppilaitoksen oppimisalustan kautta

1. Tilaa oppilaslisenssit haluamiisi oppimateriaaleihin Edustoren kautta.

Edustore on Kuntien Tieran tarjoama sähköisten oppimateriaalien kauppapaikka. Ole yhteydessä oppilaitoksesi rehtoriin, jos Edustoren kautta tilaaminen ei ole tuttua.

2. Lisää linkki oppimateriaaliin jokaiselle opetusryhmällesi oppilaitoksesi oppimisalustalle.

Oppimateriaalilinkin lisääminen tapahtuu jokaisella oppimisalustalla eri tavalla. Jos oppimateriaalien käyttöönottoon Edustoren kautta liittyen herää kysymyksiä, ota yhteyttä Edustoren asiakaspalveluun.

3. Opasta oppilaat klikkaamaan oikeaa linkkiä, jolloin he siirtyvät automaattisesti oikeaan opetusryhmään.

Kun käytät Studeon oppimateriaaleja Edustoren ja oppimisalustan kautta, sinun ei tarvitse luoda opetusryhmää erikseen. Oppilaat tulevat automaattisesti samaan opetusryhmään Studeossa, kun he klikkaavat samaa oppimateriaalilinkkiä oppilaitoksesi oppimisalustalla.

Huom! Jos sinulla on useampi ryhmä samassa oppiaineessa, sinun kannattaa lisätä oma linkki jokaiselle ryhmälle oppimisalustallenne. Tällä tavalla saat jaettua oppilaat omiin ryhmiinsä Studeossa.

Oppimateriaalin käyttö suoraan oman oppilaitoksen oppimisalustan kautta

Joissain kaupungeissa on käytössä malli, jossa Studeon kaikki oppimateriaalit tai jonkin tietyn luokka-asteen oppimateriaalit ovat vapaasti sinulla ja oppilaillasi käytettävissä suoraan oppilaitoksenne oppimisaslustan kautta. Tällöin oppimisalustaltanne tulisi löytyä linkki tai ikoni, jota klikkaamalla pääsette suoraan sisään Studeoon. Oppimateriaalin käyttöönotto tapahtuu seuraavasti:

1. Klikatkaa itsenne oppimisalustalta Studeoon.

Jos olet kirjautunut opettajan tunnuksilla oppimisalustallenne, siirryt Studeoon opettajana. Oppilaat siirtyvät samasta linkistä oppilaina. Joissakin tilanteissa järjestelmä kysyy vielä, oletko siirtymässä käyttämään alakoulun vai yläkoulun oppimateriaaleja, ennen kuin pääsette sisään Studeoon.

2. Luo oppimateriaalista opetusryhmä ja liitä oppilaat siihen.

Kun haluat aloittaa varsinaisen opetuksen, luo valmiista oppimateriaalipohjasta opetusryhmä ja liitä oppilaasi siihen. Tämän jälkeen opetus voi alkaa.