Käyttöönotto

Tältä sivulta löydät ohjeet siitä, miten opiskelija hankkii oppimateriaalin ja miten opettaja ottaa sen käyttöön opiskelijoiden kanssa.

Vuonna 2021 tai sen jälkeen lukion aloittanut opiskelija: Näin saat käyttöösi Studeon oppimateriaalit

1. Rekisteröidy Studeon käyttäjäksi ja kirjaudu sisään.

2. Syötä opettajaltasi saatava liittymisavain Ryhmäni-sivun kenttään “Liity ryhmään”. Studeon alusta pyytää sinua vielä varmistamaan, että sinulla on oikeudet ottaa kyseinen oppimateriaali käyttöön maksutta. Muussa tapauksessa Studeo ohjaa sinut verkkokauppaan.

 

Ennen vuotta 2021 aloittanut opiskelija: Näin hankit oppimateriaalin

1. Rekisteröidy Studeon käyttäjäksi ja kirjaudu sisään.

2. Osta lisenssi opettajan ilmoittamaan oppimateriaaliin Studeon verkkokaupasta.

3. Jos olet saanut opettajalta liittymisvaimen, kannattaa se syöttää “Ryhmäni”-sivulla olevaan kenttään jo ennen verkkokauppaan menoa. Tämä varmistaa, että oppimateriaali on sama, jonka opettaja ottaa käyttöön ryhmässäsi. Muutoin syötä opettajaltasi saatu liittymisavain ostoksen jälkeen, niin pääset oikeaan ryhmään.

Studeon verkkokaupan pääasialliset maksutavat ovat yleisimmät verkkopankit ja luottokortit. Maksun voi suorittaa myös laskulla maksuvälityksen tarjoavan laskutuspalvelun kautta.

 

Opettaja: Oppimateriaalin käyttöönotto Studeon tunnuksilla

1. Rekisteröi itsellesi opettajan tunnukset, jos sinulla ei vielä ole niitä.

Käytä rekisteröintiin työsähköpostiasi. Tarkastamme rekisteröinnit ja aktivoimme tunnukset päivittäin. Saat meiltä sähköpostia, kun olemme aktivoineet tunnuksesi. Pääset rekisteröitymään täällä. Opettajalle Studeon käyttäminen ei maksa mitään.

2. Pyydä opiskelijoitasi rekisteröitymään Studeon käyttäjiksi.

Pienempien oppilaiden tapauksessa myös me voimme luoda heille tunnukset. Tällöin sinun tulisi täyttää oppilaiden tiedot tähän lomakkeeseen. Lomake lähetetään meille osoitteeseen [email protected].

3. Luo oppimateriaalista aktiivinen ryhmä ja jaa opiskelijoille liittymisavain.

Kun haluat aloittaa varsinaisen opetuksen, luo valmiista oppimateriaalista ryhmä. Saat tällöin ryhmään liittymisavaimen. Ilmoita liittymisavain opiskelijoillesi. Sen avulla he pääsevät itse liittymään ryhmääsi Studeon alustalla. Jos opiskelijat ovat oikeutettuja oppilaitoksen kustantamiin oppimateriaaleihin, heidän ei tarvitse tehdä muuta.

4. Ennen vuotta 2021 aloittaneet lukiolaiset ostavat materiaalit verkkokaupasta.

Kun opiskelija syöttää liittymisvaimen omalla Ryhmäni-sivulla, Studeon alusta ohjaa ne opiskelijat, joilla ei ole oikeutta oppilaitoksen ostamiin oppimateriaaleihin, ostamaan oppimateriaalin verkkokaupasta.