Kertaa yo-kokeisiin

Käyttöönotto

Tältä sivulta löydät ohjeet siitä, miten opiskelija hankkii oppimateriaalin ja miten opettaja ottaa sen käyttöön opiskelijoiden kanssa.

Vuoden 2004 jälkeen syntynyt opiskelija: Näin saat käyttöösi Studeon oppimateriaalit

1. Kirjaudu sisään Studeoon. Jos sinulla ei vielä ole käyttäjätunnusta, klikkaa MPASSId-nappia kirjautumissivulla. Jos MPASSid-tunnistautuminen ei ole mahdollista, voit rekisteröityä käyttäjäksi sähköpostiosoitteellasi.

2. Syötä opettajaltasi saatava liittymisavain Ryhmäni-sivun kenttään Liity ryhmään. Studeon alusta pyytää sinua vielä varmistamaan, että sinulla on oikeudet ottaa kyseinen oppimateriaali käyttöön maksutta. Muussa tapauksessa Studeo ohjaa sinut verkkokauppaan.

 

Vuonna 2004 tai sitä ennen syntynyt opiskelija: Näin hankit oppimateriaalin

1. Rekisteröidy Studeon käyttäjäksi ja kirjaudu sisään. Voit myös käyttää MPASSid-tunnistautumista, mikäli se on oppilaitoksessanne käytössä.

2. Osta lisenssi opettajan ilmoittamaan oppimateriaaliin Studeon verkkokaupasta.

3. Jos olet saanut opettajalta liittymisavaimen, kannattaa se syöttää Ryhmäni-sivulla olevaan kenttään jo ennen verkkokauppaan menoa. Tämä varmistaa, että oppimateriaali on sama, jonka opettaja ottaa käyttöön ryhmässäsi. Muutoin syötä opettajaltasi saatu liittymisavain ostoksen jälkeen, niin pääset oikeaan ryhmään.

Studeon verkkokaupan pääasialliset maksutavat ovat yleisimmät verkkopankit ja luottokortit. Maksun voi suorittaa myös laskulla maksuvälityksen tarjoavan laskutuspalvelun kautta.

 

Opettaja: Oppimateriaalin käyttöönotto Studeon tunnuksilla

1. Rekisteröi itsellesi opettajan tunnukset, jos sinulla ei vielä ole niitä.

Käytä rekisteröintiin työsähköpostiasi. Tarkastamme rekisteröinnit ja aktivoimme tunnukset päivittäin. Saat meiltä sähköpostia, kun olemme aktivoineet tunnuksesi. Pääset rekisteröitymään täällä. Voit myös käyttää MPASSid-tunnistautumista, mikäli se on oppilaitoksessanne käytössä. Opettajana voit tutustua vapaasti kaikkiin oppimateriaaleihimme.

2. Pyydä opiskelijoitasi rekisteröitymään Studeon käyttäjiksi tai kirjautumaan sisään MPASSid:n kautta.

3. Luo oppimateriaalista aktiivinen ryhmä ja jaa opiskelijoille liittymisavain.

Kun haluat aloittaa varsinaisen opetuksen, luo valmiista oppimateriaalista ryhmä. Saat tällöin ryhmään liittymisavaimen. Ilmoita liittymisavain opiskelijoillesi. Sen avulla he pääsevät itse liittymään ryhmääsi Studeon alustalla. Jos opiskelijat ovat oikeutettuja oppilaitoksen hankkimiin oppimateriaaleihin, heidän tulee vielä vakuuttaa olevansa oikeutettuja ottamaan käyttöönsä oppilaitoksen hankkiman lisenssin oppimateriaaliin.

4. Ennen vuotta 2021 aloittaneet lukiolaiset ostavat oppimateriaalit verkkokaupasta.

Kun opiskelija syöttää liittymisavaimen omalla Ryhmäni-sivulla, Studeon alusta ohjaa ne opiskelijat, joilla ei ole oikeutta oppilaitoksen ostamiin oppimateriaaleihin, hankkimaan oppimateriaalin verkkokaupasta.