Käyttöönotto

Studeon oppimateriaaleja käytetään joko suoraan Studeon omilla tunnuksilla, oppilaitoksen omilla tunnuksilla tai Edustoren ja oman oppilaitoksen oppimisalustan kautta.

Alta löydät ohjeet, joiden avulla saat oppimateriaalin käyttöön oppilaidesi kanssa kaikissa eri vaihtoehdoissa.

Oppimateriaalin käyttöönotto Studeon tunnuksilla

1. Rekisteröi itsellesi opettajan tunnukset, jos sinulla ei vielä ole niitä.

Käytä rekisteröintiin työsähköpostiasi. Tarkastamme rekisteröinnit ja aktivoimme tunnukset päivittäin. Saat meiltä sähköpostia, kun olemme aktivoineet tunnuksesi. Pääset rekisteröitymään täällä. Opettajalle Studeon käyttäminen ei maksa mitään.

2. Tilaa oppilaslisenssit haluamiisi oppimateriaaleihin.

Oppilaat pääsevät sisään oppimateriaaliin vasta sen jälkeen, kun koulullasi on käytössä oppilaiden oppimateriaalilisenssit kyseiseen oppimateriaaliin. Ohjeet tilaamiseen löydät täältä.

3. Tilaa oppilaille tunnukset, jos heillä ei niitä vielä ole.

Jos oppilailla on jo tunnukset, he eivät tarvitse uusia. Oppilaat voidaan liittää samoilla tunnuksilla niin moneen opetusryhmään kuin on tarpeellista.

Tilaa tunnukset oppilaillesi seuraavasti: lataa oppilastunnuslomake ja täytä ja lähetä se osoitteeseen [email protected]. Tunnusten luomiseen oppilas ei tarvitse sähköpostiosoitetta. Asiakaspalvelumme lähettää sinulle oppilastunnukset sähköpostiin. Voit sen jälkeen toimittaa käyttäjätunnukset ja salasanat oppilaille.

4. Luo oppimateriaalista opetusryhmä ja liitä oppilaat siihen.

Kun haluat aloittaa varsinaisen opetuksen, luo valmiista oppimateriaalipohjasta opetusryhmä ja liitä oppilaasi siihen. Tämän jälkeen opetus voi alkaa. Ohjevideon opetusryhmän luomisesta löydät täältä.

Oppimateriaalin käyttö Edustoren ja oman oppilaitoksen oppimisalustan kautta

1. Tilaa oppilaslisenssit haluamiisi oppimateriaaleihin Edustoren kautta.

Edustore on Kuntien Tieran tarjoama sähköisten oppimateriaalien kauppapaikka. Ole yhteydessä oppilaitoksesi rehtoriin, jos Edustoren kautta tilaaminen ei ole tuttua. Ohjeita Edustoren käyttöön löytyy Edustoren sivuilta täältä.

2. Lisää linkki oppimateriaaliin jokaiselle opetusryhmällesi oppilaitoksesi oppimisalustalle.

Oppimateriaalilinkin lisääminen tapahtuu jokaisella oppimisalustalla eri tavalla. Ohjeita eri oppimisalustojen käyttöön löytyy Edustoren sivuilta täältä.

3. Opasta oppilaat klikkaamaan oikeaa linkkiä, jolloin he siirtyvät automaattisesti oikeaan opetusryhmään.

Kun käytät Studeon oppimateriaaleja Edustoren ja oppimisalustan kautta, sinun ei tarvitse luoda opetusryhmää erikseen. Oppilaat tulevat automaattisesti samaan opetusryhmään Studeossa, kun he klikkaavat samaa oppimateriaalilinkkiä oppilaitoksesi oppimisalustalla.

Huom! Jos sinulla on useampi ryhmä samassa oppiaineessa, sinun kannattaa lisätä oma linkki jokaiselle ryhmälle oppimisalustallenne. Tällä tavalla saat jaettua oppilaat omiin ryhmiinsä Studeossa.

Oppimateriaalin käyttö suoraan oman oppilaitoksen oppimisalustan kautta

Joissain kaupungeissa on käytössä malli, jossa Studeon kaikki oppimateriaalit tai jonkin tietyn luokka-asteen oppimateriaalit ovat vapaasti sinulla ja oppilaillasi käytettävissä suoraan oppilaitoksenne oppimisaslustan kautta. Tällöin oppimisalustaltanne tulisi löytyä linkki tai ikoni, jota klikkaamalla pääsette suoraan sisään Studeoon. Oppimateriaalin käyttöönotto tapahtuu seuraavasti:

1. Klikatkaa itsenne oppimisalustalta Studeoon.

Jos olet kirjautunut opettajan tunnuksilla oppimisalustallenne, siirryt Studeoon opettajana. Oppilaat siirtyvät samasta linkistä oppilaina. Joissakin tilanteissa järjestelmä kysyy vielä, oletko siirtymässä käyttämään alakoulun vai yläkoulun oppimateriaaleja, ennen kuin pääsette sisään Studeoon.

2. Luo oppimateriaalista opetusryhmä ja liitä oppilaat siihen.

Kun haluat aloittaa varsinaisen opetuksen, luo valmiista oppimateriaalipohjasta opetusryhmä ja liitä oppilaasi siihen. Tämän jälkeen opetus voi alkaa.