Kertaa yo-kokeisiin
Uutiset

YH1 Suomalainen yhteiskunta (LOPS 2021) on julkaistu!

Uusiin LOPS 2021 oppimateriaaleihin pääset tutustumaan Studeon nykyisellä alustalla. Studeon uudistettu alusta julkaistaan elokuussa 2021.

YH1 Suomalainen yhteiskunta (LOPS 2021) on julkaistu!

YH1 Suomalainen yhteiskunta LOPS 2021 -oppimateriaali vie opiskelijan tutkimaan suomalaista yhteiskuntaa. Keskiössä on aktiivisen ja yhteiskunnallista tietoa analysoivan kansalaisen näkökulma. Sisällössä paneudutaan demokratiaan, yhteiskunnan valtarakenteisiin, paikalliseen ja globaaliin vaikuttamiseen, mediaan sekä Suomen väestöön ja sen muutoksiin. Oppimateriaalin avulla opiskelija oppii tuntemaan hyvinvointi- ja oikeusvaltion perusteet, kehityksen ja kansalaisen oikeudet.

Materiaalissa on nyt myös ohjevideoita, joissa opastetaan selkeästi ja helppotajuisesti tulkitsemaan erilaisia graafeja. Videoiden avulla opiskelija voi itsenäisestikin syventää tätä yhteiskuntaopin perustaitoa.

Opetuksen tueksi on laaja koetehtäväpankki ja monipuoliset tehtävät konetarkisteisista perustehtävistä syventäviin ja soveltaviin. Harjoituksia on helppo kohdistaa erilaisille oppijoille, kaikkiin tehtäviin on myös mallivastaukset. Materiaalissa harjoitellaan yhteiskunnallisten asioiden kriittistä pohdintaa, omien tulkintojen esittämistä sekä selkeää argumentointia. Yo-kirjoituksiin harjoittelua varten on tarjolla useita aineistopohjaisia tehtäviä.

Materiaalit antavat valmiuksia tarkastella erilaisia hyvinvointimalleja Pohjoismaissa, Euroopassa ja muualla maailmassa. Oppimateriaali ohjaa opiskelijaa hakemaan monipuolista ja ajankohtaista tietoa eri lähteistä ja aineistoista tieto- ja viestintäteknologiaa hyödyntäen lähdekritiikkiä unohtamatta. Lue lisää!

Oppimateriaaliin pääset nyt tutustumaan Studeon nykyisellä alustalla. Studeon uudistettu alusta julkaistaan elokuussa 2021.

Tutustu YH1 Suomalainen yhteiskunta (LOPS 2021) -oppimateriaaliin täällä!