Kertaa yo-kokeisiin
Uutiset

Kevään odotetuin uutuus: julkaisemme Englanti 9: Fireworks -oppimateriaalin 15.4.2024!

Studeon yläkoulun englannin sarja täydentyy kolmannella osalla.

Täältä tulee uusi yläkoulun Englanti 9: Fireworks!

Haluamme esitellä yläkoulun englannin säihkyvän päätösosan, Englanti 9: Fireworks -oppimateriaalin, jonka julkaisemme 15.4.2024.

Uusi selkeärakenteinen Englanti 9: Fireworks auttaa oppilasta syventämään englannin kielen osaamistaan. Materiaali ei ainoastaan opeta englannin kieltä, vaan se myös kutsuu nuorta tutkimaan maailmaa ja yhteiskunnallisia ajankohtaisia aiheita, kuten työelämää, tiedettä, kestävää kehitystä ja taiteen eri muotoja.

Yksi oppimateriaalin vahvuuksista on sen monipuoliset tekstityypit, joiden avulla oppilas kehittää luetun ymmärtämistään ja laajentaa sanavarastoaan. Viestinnällisten Talk-lukujen avulla oppilas harjoittelee tärkeitä vuorovaikutustilanteita, esimerkiksi puheen pitämistä englanniksi. Käytännönläheisessä työelämää koskevassa jaksossa oppilas opettelee tekemään englanninkieliset työnhakutiedostot ja harjoittelee työhaastattelutilannetta. Hyvinvointia käsittelevä jakso puolestaan pysäyttää hetkeksi pohtimaan, mitä hyvinvointi tarkoittaa ja mistä se koostuu. Tiedettä koskeva osio haastaa oppilaan esimerkiksi pohtimaan, mitä tarvitaan, jotta voimme elää tällä planeetalla. Lukujen tekstit ja sanasto tarjoavat aimo annoksen yhteiskunnallisia aiheita koskevaa tietoa – myös kielellistä lisähaastetta kaipaavat tulevat ilahtumaan!

Oppimateriaalin nuorten maailmasta kumpuavat ja raikkaat kuvasanastot johdattelevat oppilaan jakson teemaan ja harjoittavat perussanastoa. 

 

Julkaisun myötä yläkoulun englannin sarja on valmis, ja se koostuu teoksista Englanti 7: Sparks, Englanti 8: Lights ja Englanti 9: Fireworks. Halutessasi voit yhdistää sarjan kolme oppimateriaalia yhdeksi opintokokonaisuudeksi ja muokata oppimateriaalin sisällysluetteloa haluamallasi tavalla. Joustavaa ja kätevää oppimateriaalien käyttöä – eikö totta!

Katso yläkoulun englannin sarjaa esittelevä video!

 

Motivoiva kielioppiosio rakentaa vahvan perustan kielitaidolle

Oppimateriaalin kattavat kielioppiluvut motivoivat oppilasta harjoittelemaan englannin kielen keskeisimpiä rakenteita. Oppimista tukevat nuorille suunnitellut innostavat kielioppivideot. Epäsäännölliset verbit on koottu käteväksi kokonaisuudeksi, ja niihin on erillisiä koetehtäviä. Materiaali sisältää myös koko yläkoulun kieliopin kertaavan jakson, johon oppilas voi halutessaan palata kertaamaan tärkeimpiä rakenteita.


Oppimateriaali huomioi jokaisen oppijan yksilöllisellä tasolla 

Englanti 9: Fireworks -oppimateriaalin jaksot on suunniteltu siten, että niissä on sopivasti haastetta ja tukea jokaiselle oppijalle. Helpotetut tekstinäkymät auttavat oppilasta, jolla on haasteita lukemissa tai kielen hahmottamisessa. Helpotetuissa näkymissä on nyt myös omat sanastot. Challenge-luvut tarjoavat puolestaan lisähaastetta nopeille etenijöille. Oppimateriaalissa on runsaasti eritasoisia tehtäviä, jotka tukevat sanaston ja kieliopin harjoittelua. Oppimateriaalin valmiit monistemateriaalit antavat opettajalle vaihtoehtoja toteuttaa eriyttämistä.

Studeon eriyttämistä tukevien työkalujen avulla jokainen oppilas voi käyttää materiaalia omalla tasollaan ja edetä opinnoissaan myös omien tavoitteiden mukaisesti. Englanti 9 -materiaalissa on laaja valikoima eritasoisia eriyttämistä tukevia sisältöjä, jotka voidaan helposti kohdentaa joko yksittäiselle oppilaalle tai ryhmille. 

Audiot tutustuttavat oppilaan englannin kielen variantteihin.

 

Runsaasti kannustavia ja oppimaan motivoivia tehtäviä

Oppimateriaalin runsaat tehtävät tukevat kielen oppimista ja käyttöä erilaisissa arjen viestintätilanteissa. Monipuolisten perustehtävien sekä syventävien ja soveltavien tehtävien avulla oppilas kehittää taitojaan kielitaituriksi. Quizlet-tehtävät ja ristikot tuovat pelillisyyttä oppimiseen. Sanaston ja luetun ymmärtämisen harjoitteluun on paljon konetarkisteisia tehtäviä, jotka nopeuttavat opettajan työtä ja antavat oppilaalle välitöntä palautetta osaamisestaan. Sanastojen opettelua auttaa sanojen piilotus -toiminto, jonka avulla sanastosta saa piilotettua joko suomenkielisen tai englanninkielisen sanan. 

Studeon työkalut tukevat tehtävien tekemistä monin tavoin: Käytössäsi on esimerkiksi tehtävien ajastus ja vertaisarviointi. Voit myös luoda helposti omia tehtäviä. Lisäksi voit seurata oppilaiden edistymistä ja suorituksia reaaliajassa.

Materiaalin kattavassa koetehtäväpankissa on lukuisia valmiita tasoluokiteltuja koetehtäviä – voit myös laatia helposti itse omia koetehtäviä. Studeon koetyökalun avulla kokeiden tarkistus on nopeampaa, ja sen avulla on helppo luoda kokeita koko ryhmälle tai kohdistaa niitä yksittäiselle oppilaalle. Saman kokeen voi teettää myös usealla ryhmällä. 


Kiehtovat kulttuuriluvut tempaavat mukaansa oppimaan kieltä

Maailmaa avartavat kulttuuriluvut täydentävät sarjan edellisissä osissa alkanutta oppilaan tutkimusmatkaa englanninkieliseen maailmaan ja rohkaisevat kielenkäyttöön. Uudessa Englanti 9: Fireworks -materiaalissa seikkailu jatkuu muun muassa Australiassa, Uudessa-Seelannissa ja Singaporessa. Sarjan aiemmin julkaistujen materiaalien kulttuuriluvut ovat keränneet kiitosta opettajilta, koska materiaalien lukuisat audiot ovat auttaneet oppilaita tutustumaan erilaisiin kielenvariantteihin.

Tutustu yläkoulun englannin sarjaan tästä!