Kertaa yo-kokeisiin
Uutiset

UE4 Uskonto, kulttuuri ja yhteiskunta Suomessa (LOPS 2021) -oppimateriaali on nyt julkaistu!

Uusiin LOPS 2021 -oppimateriaaleihin pääset tutustumaan Studeon uudistuneella alustalla.

UE4-oppimateriaali auttaa opiskelijaa näkemään, kuinka sekä muinaissuomalainen että kristillinen perinne ovat muovanneet suomalaista yhteiskuntaa. Materiaalin avulla opiskelija hahmottaa myös, miten moniarvoinen ja -uskontoinen Suomi on.

Oppimateriaali avaa uskonnon, uskonnollisten yhteisöjen ja uskonnottomuuden merkitystä yhteiskunnan eri osa-alueilla, kulttuurissa, ihmisten arjessa, ihmissuhteissa ja elämänvaiheissa. Se syventää opiskelijan kulttuurista ymmärrystä, uskontolukutaitoa ja valmiuksia keskustella eri katsomuksia kunnioittaen.

Uskonnollisten arvojen ja perinteiden tunteminen kehittää tietoja ja taitoja, joista on apua oman identiteetin ja elämänkatsomuksen rakentamisessa, ihmisten välisessä vuorovaikutuksessa ja työelämässä. Katsomusten ymmärtäminen vahvistaa opiskelijan kykyä toimia yhdenvertaisuutta ja uskonnonvapautta edistäen.

Oppimateriaalissa on panostettu ajankohtaisuuteen, kuvitukseen ja uskonnollisten ja katsomuksellisten yhteisöjen autenttisiin lähteisiin. Monipuoliset tehtävät innostavat oppimiseen itsekseen ja yhdessä. Lue lisää!

Tutustu UE4 Uskonto, kulttuuri ja yhteiskunta Suomessa (LOPS 2021) -oppimateriaaliin Studeon alustalla.