Kertaa yo-kokeisiin
Uutiset

Tutustu juuri julkaistuihin Talousmatematiikka (LOPS 2021) -oppimateriaaleihin!

MAB7 Talousmatematiikka (LOPS 2021) ja MAA9 Talousmatematiikka (LOPS 2021) on nyt julkaistu!

MAB7 Talousmatematiikka (LOPS 2021) ja MAA9 Talousmatematiikka (LOPS 2021) on nyt julkaistu!

Molemmat oppimateriaalit käsittelevät talousmatematiikan aiheita, ja niiden jaksot on mahdollista integroida. Molempiin teoksiin on laadittu aikatauluehdotukset MAB7- ja MAA9-ryhmille sekä niiden yhdistelmäryhmän opettamiseen.

MAB7 Talousmatematiikka (LOPS 2021) ja MAA9 Talousmatematiikka (LOPS 2021) laajentavat opiskelijan ymmärrystä talousmatematiikasta. Oppimateriaalit harjaannuttavat lukujonojen ja niiden summien ymmärtämistä sekä auttavat soveltamaan lukujonoja esimerkiksi talletuksissa ja resurssien riittävyyden mallintamisessa. Opiskelija tutustuu säästämisen periaatteisiin ja eri lainamuotojen eroihin – samalla luodaan pohja oman talouden hallitsemiseen. Lisäksi oppimateriaaleissa tutustutaan yritystoimintaan liittyvään laskentaan.

Materiaalien matemaattisesti eksaktit luvut tukevat oppimista luoden samalla yhteyksiä talousmatematiikan soveltamiseen käytännön elämässä. Aloituslukujen haastatteluvideot johdattavat opiskelijaa aiheeseen nuorten näkökulmasta. Videot täydentyvät oppimateriaaliin maaliskuussa 2022. Tehtävien aihepiirit ovat monipuolisia; lisäksi niitä on helppo kohdistaa opiskelijan taitotason ja tavoitteiden mukaan. Lukujen tehtäväsarjat sisältävät useita oppiainerajat ylittäviä tehtäviä. Oppimisen tukena on muun muassa lukuisat tutkimustehtävät, havainnolliset esimerkit ja ohjelmistovinkit.

Laajoissa koetehtäväpankeissa tehtävät on jaoteltu sekä aihealueittain että (A)- ja (B)-tehtäviin. Oppimateriaaleissa on runsaasti sekä konetarkisteisia että editorilla vastattavia tehtäviä. Ohjevideot ja tehtävien malliratkaisut auttavat opiskelijaa kehittämään matemaattista osaamistaan. Molemmissa oppimateriaaleissa on myös Abitti-koetehtäväpaketti. Lue lisää MAB7 ja MAA9 (LOPS 2021) -oppimateriaaleista!

Tutustu MAB7 Talousmatematiikka (LOPS 2021) -oppimateriaaliin Studeon alustalla täällä!
Tutustu MAA9 Talousmatematiikka (LOPS 2021) -oppimateriaaliin Studeon alustalla täällä!