Kertaa yo-kokeisiin
Uutiset

Studeon odotettu uutuus yläkoulun matematiikkaan hyödyntää digitaalisuutta uudella tavalla!

Studeon yläkoulun matematiikan ensimmäiset osat julkaistaan tammikuussa 2025!

Meillä on iloisia uutisia: julkaisemme uuden yläkoulun matematiikan sarjan ensimmäiset osat tammikuussa 2025! Tuleva sarja sisältää yksitoista matematiikan perustiedoista koostuvaa julkaisua sekä yhden ohjelmoinnin opetuksen kattavan julkaisun.

Studeon matematiikan sarjan tehtävät rohkaisevat jokaista oppilasta kokeilemaan ja oivaltamaan!

Sarjan lukuisista perustehtävistä sekä syventävistä ja soveltavista tehtävistä riittää harjoiteltavaa jokaiselle. Materiaalit sisältävät runsaasti konetarkisteisia tehtäviä, jotka keventävät opettajan työtä ja antavat oppilaalle välitöntä palautetta tehtävässä onnistumisesta. Interaktiiviset GeoGebra-sovelmat puolestaan auttavat hahmottamaan opittavia aiheita ja tutkimustehtävät innostavat paneutumaan matemaattisten pulmien ratkaisuun.

Studeon digitaaliset oppimateriaalit tarjoavat oppilaalle mahdollisuuden hyödyntää digitaalisuuden ja vihkotyöskentelyn parhaat puolet. Kaikki oppimateriaalin tehtävät voi tehdä vihkoon tai sähköisesti – tai vaikka molempia tapoja hyödyntäen! Studeon muistiinpanotyökalu pitää kaiken tallessa vaikkapa valokuvana. Oppilas voi tehdä kaikki tehtävät sähköisesti esimerkiksi GeoGebralla tai Abitista tutulla kaavaeditorilla.

Sarja tukee jokaisen oppijan matkaa matematiikan taituriksi. Studeon eriyttämistä tukevien työkalujen avulla jokainen oppilas voi käyttää materiaalia omalla tasollaan ja edetä opinnoissaan myös omien tavoitteidensa mukaisesti. Helpotetut tekstinäkymät auttavat oppilasta, jolla on haasteita lukemissa tai jotka kaipaavat lisätukea aiheen hahmottamiseen. Luvuissa on myös ylöspäin eriyttävää Laajenna osaamistasi -sisältöä. Eriyttämistyökalun avulla eritasoisia tehtäviä tai kokeita on helppo kohdistaa yksilöille tai ryhmille.

Matematiikan sarja on opettajan tukena

Sarjan ohjelmointiin keskittyvän materiaalin avulla jokaisen opettajan on helppo opettaa ohjelmointia omasta taustastaan riippumatta. Tukenasi on ohjevideoita, joiden avulla voi myös opettaa oppilaille ohjelmoinnin aiheita. Täysin uudenlaiset ohjelmointitehtävät ovat konetarkisteisia, mikä helpottaa opettajan työtä. 

Studeon alustan toimintojen avulla voit toteuttaa opetusta omaan tyyliisi! Voit itse päättää, montako kertaa oppilas voi kokeilla tehtävien tekoa uudestaan tai missä vaiheessa työskentelyä kattavat mallivastaukset paljastetaan. Voit lisätä tehtäviä muista Studeon materiaaleista tai halutessasi myös luoda itse tehtäviä. Lisäksi alustalla on mahdollista piilottaa tehtäviä luvuista. Kokeiden pitäminen on joustavaa, kun saat lisättyä koetehtäväpankkiin minkä tahansa oppimateriaalin tehtävän. Koe on mahdollista myös tulostaa paperiseksi kokeeksi.

Studeon alustan työkalujen avulla materiaalien yhdistäminen on helppoa ja voit valita opintokokonaisuuksiin haluamasi sisällöt ja muuttaa vapaasti niiden järjestystä. Voit järjestellä myös yksittäisen oppimateriaalin sisällysluetteloa juuri niin kuin sinä haluat. Oman sisällön lisääminen onnistuu myös lukukohtaisesti. Joustavaa opetusta, eikö totta!

Sarja mahdollistaa eri oppiaineiden välisen yhteistyön ja materiaalien avulla opetusta voi elävöittää erillisen toiminnallisuuden lisäämisellä perinteisen opiskelun rinnalle. Miltä kuulostaisi piristävä taukojumppa tai vaikkapa matematiikan opiskelua tukevat piirustustehtävät? Opettajan opas tarjoaa vinkkejä opetuksen monipuolistamiseen oppiainerajoja rikkoen ja oppilasta liikuttaen.

Uusi Studeon yläkoulun matematiikan sarja julkaistaan tammikuussa 2025. 

Tutustu nykyiseen yläkoulun matematiikan sarjaan täällä.