Kertaa yo-kokeisiin
Uutiset

RUB13 Kulttuuri ja mediat (LOPS 2021) on nyt julkaistu!

Uusiin LOPS 2021 -oppimateriaaleihin pääset tutustumaan Studeon uudistuneella alustalla.

RUB13 Kulttuuri ja mediat (LOPS 2021) -oppimateriaalin teemoina ovat pohjoismaiset kulttuuri-ilmiöt ja mediat. Aihepiireissä käsitellään muun muassa eri Pohjoismaiden lukioperinteitä, muusikon uraa, ruotsinsuomalaisuutta sekä Ahvenanmaalla matkailua. Kulttuuriosiossa jatketaan pohjoismaisiin kulttuureihin tutustumista syventymällä suomenruotsalaisuuteen.

Monipuolisten tehtävien avulla opiskelija harjoittelee muun muassa monilukutaitoa ja tiedonhakua autenttisten lähteiden avulla ja tuottaa myös itse tekstejä medioita ja tiedonhakua hyödyntäen. Oppimateriaalin ääntämis- ja keskustelutehtävät rohkaisevat käyttämään kieltä. Konetarkisteisia tehtäviä on runsaasti, ja eritasoisten tehtävien joukosta on helppo kohdistaa harjoituksia erilaisille oppijoille.

Oppimateriaali sisältää laajan kielioppiosion ja kielioppiaiheiden diaesitykset opetuksen tueksi. Oppimateriaali tarjoaa myös ohjeet ja työkalut kieliprofiilin täydentämiseen sekä oppimateriaalin sisällöt kattavan Abitti-koetehtäväpaketin. Lue lisää!

RUB13 Kulttuuri ja mediat (LOPS 2021) -oppimateriaali Studeon alustalla tästä.