Kertaa yo-kokeisiin
Uutiset

Kattava MAB5 Tilastot ja todennäköisyys (LOPS 2021) on julkaistu!

Studeon lukion oppimateriaalit uudistuvat vastaamaan LOPS 2021:n vaatimuksia.

Oppimaan motivoiva tilastomatematiikan aiheita avaava MAB5 Tilastot ja todennäköisyys (LOPS 2021) antaa eväitä medialukutaidon ja mediakriittisyyden kehittämiseen. Oppimateriaali opastaa käsittelemään erilaisia tilastollisia aineistoja ja tulkitsemaan ja esittämään tilastoja.

Jakso tuo keskeiset käsitteet selkeästi esille ja antaa vahvan tuen ohjelmistotaitojen kehittämiseen. Todennäköisyyslaskentaa käsitellään sekä tilastollisesta että klassisesta lähtökohdasta tarkastellen myös geometrista todennäköisyyttä. Materiaali perehdyttää todennäköisyyslaskennan laskusääntöihin ja menetelmiin opiskelijalähtöisesti, ja oppimisen tukena ovat muun muassa lukuisat tutkimustehtävät, havainnolliset esimerkit, ohjelmistovinkit ja videot.

Opetuksen tueksi on käytännöllinen opettajan opas. Laajassa koetehtäväpankissa tehtävät on jaoteltu sekä aihealueittain että (A)- ja (B)-tehtäviin. Oppimateriaalissa on runsaasti sekä konetarkisteisia että editorilla vastattavia tehtäviä, joita on myös helppo kohdistaa opiskelijan taitotason mukaan. Opetusvideot ja tehtävien malliratkaisut auttavat opiskelijaa kehittämään matemaattista osaamistaan. Mukanaan on tulossa myös sisällöt kattava Abitti-koetehtäväpaketti syyskuun 2022 aikana. Katso lisätiedot oppimateriaalista täältä!

Tutustu MAB5 Tilastot ja todennäköisyys (LOPS 2021) -oppimateriaaliin Studeon alustalla täällä!