Kertaa yo-kokeisiin
Uutiset

Innostava KE5 Kemiallinen energia ja kiertotalous (LOPS 2021) on nyt julkaistu!

Studeon lukion oppimateriaalit uudistuvat vastaamaan LOPS 2021:n tarpeisiin.

KE5 Kemiallinen energia ja kiertotalous (LOPS 2021) -oppimateriaalissa tutustutaan metallien ominaisuuksiin ja reaktioihin. Lisäksi materiaali tarkastelee hapettumis- ja pelkistymisreaktioita ja niiden sovelluksia. Keskiössä ovat metallien käyttö materiaaleina ja sähkökemian sovelluksissa sekä metallien jalostus ja kierrätys. 

Oppimateriaali käsittelee kemiallista energiaa ja energian varastointi- ja hyödyntämistapoja, sekä tutustuttaa ajankohtaiseen keskusteluun ja tutkimukseen energiaratkaisujen osalta. Opintojakso paneutuu myös kiertotalouden periaatteisiin sekä niihin liittyviin ratkaisuihin. Opiskelija harjaantuu luonnontieteellisen tutkimuksen suunnitteluun, toteutukseen ja raportointiin. Eettisyyden ja ympäristöosaamisen laaja-alaisten tavoitteiden lisäksi materiaalissa korostuvat vuorovaikutusosaamisen tavoitteet.

KE5 sisältää runsaasti automaattitarkisteisia ja kokeellisia tehtäviä sekä aineistotehtäviä – kaikkiin tehtäviin on malliratkaisut. Monipuoliset tehtävät mahdollistavat kokeellisen työskentelyn, jossa painottuvat monitieteisen ja luovan osaamisen sekä vuorovaikutusosaamisen laaja-alaiset tavoitteet. Ohjevideot auttavat ohjelmistojen käyttöä ja animaatiot tukevat aiheiden oppimista.

Opetuksen tueksi on koetehtäväpankki mallivastauksineen sekä runsas opettajan opas, joka sisältää myös tehtäväkohtaisia ohjeita. Oppimateriaalin sisällöt ja tehtävät ovat helposti eriytettävissä opiskelijan taitotason ja tavoitteiden mukaan. Katso oppimateriaalin lisätiedot täältä

Tutustu KE5 Kemiallinen energia ja kiertotalous (LOPS 2021) -oppimateriaaliin Studeon alustalla täällä