Ympäristöoppi

Studeon ympäristöopin sarja tempaa mukaansa oppimaan ja tutkimaan ympäristöä sekä hahmottamaan ihmisen osana ympäristöä. Se herättelee uteliaisuutta ja auttaa ymmärtämään havainnoituja ilmiöitä. Tutustu monipuoliseen sarjaan!

Studeon ympäristöopin sarja tempaa mukaansa oppimaan ja tutkimaan ympäristöä sekä hahmottamaan ihmisen osana ympäristöä. Se herättelee uteliaisuutta ja auttaa ymmärtämään havainnoituja ilmiöitä. Tutustu monipuoliseen sarjaan!

Ympäristöopin sarja

 • koostuu selkeistä kokonaisuuksista, joissa opitaan uutta vuorovaikutuksessa ryhmän kanssa
 • tukee oppimista kuvin, videoin, tekstein ja äänittein
 • ohjaa oppilasta suunnittelemaan ja arvioimaan omaa oppimistaan monipuolisten tehtävien, tutkimusten ja jakson pitkittäistehtävien avulla.

Joustavuutta ja tukea opetukseen

 • Käytössä on runsaasti perustehtäviä sekä syventäviä ja soveltavia tehtäviä. Opettaja voi lisätä myös omia sisältöjä ja luoda tehtäviä.
 • Kokeita ja tehtäviä on helppo kohdistaa eri oppijoille.
 • Opettajan oppaassa on paljon lisätietoa ja vinkkejä oppitunnin suunnitteluun ja kulkuun.

Julkaisuaikataulu ja uudistukset

 • Ympäristöopin sarjan oppimateriaalit ovat valmiita käytettäväksi.
 • Näin Ympäristöoppi 3, 4 ja 5 uudistuvat elokuuksi 2023:
  • Luvut ja koepankki täydentyvät lukuisilla uusilla konetarkisteisilla tehtävillä.
  • Oppimateriaalien kuvia päivitetään.
  • Opettajan oppaat täydentyvät lukukohtaisilla tuntidioilla, joihin on tiivistetty tärkeimmät asiat.
  • Tehtävien luokitus, pisteytys ja tehtävätyypit yhdenmukaistuvat.
 • Oppimateriaalia Ympäristöoppi 6 uudistetaan lukuvuoden 2023–2024 aikana.
 • Oletko uusi käyttäjä? Hanki ilmaiset opettajan tunnukset täältä!

Aseta sisällöt ja tehtävät rinnakkain

Ympäristöopin opiskelu on sujuvaa, sillä luvun tekstin rinnalle voi valita joko tehtävät tai muistiinpanot. Samalla tavalla toimivat myös itsearviointi, keskustelut ja tavoitteet. Opettaja voi valita luvun sisällön viereen myös oppaan, jossa on lisävinkkejä opetuksen tueksi.

Eriytä oppimateriaalin avulla

Voit eriyttää opetusta helposti oppilaiden osaamisen ja tavoitteiden mukaan. Tehtävät on luokiteltu taitotasoittain, ja voit kohdistaa niitä tietyille oppilaille yksittäin tai ryhmissä. Oppimateriaalin tekstiluvuista on tarjolla myös helpotetut versiot, ja esimerkkivastaukset auttavat oppimaan. Oppimista tukee myös mahdollisuus kuunnella lukujen tekstit.

Muokkaa sisällysluetteloa ja yhdistä oppimateriaaleja

Voit järjestää oppimateriaalin sisällysluettelon haluamaksesi. Oppimateriaalien yhdistäminen on myös mahdollista. Ominaisuus on erittäin hyödyllinen, kun haluat luoda haluamiasi opintokokonaisuuksia ryhmäkohtaisesti.

Seuraa oppilaiden edistymistä

Studeon oppimisalusta kerryttää tietoa oppilaiden osaamisesta. Jatkuva arviointi on aina läsnä, ja ohjaava palautteen antaminen onnistuu tehtäväkohtaisesti. Tehtävät on luokiteltu niiden harjoittamien taitojen ja tason mukaan, jolloin osaamisen kehittymisestä tulee entistä näkyvämpää.

Muistiinpanot aina mukana – oppilaiden suosikkitoiminto

Ympäristöopin opiskelu on mukavaa ja tehokasta Studeon monipuolisen muistiinpanotyökalun avulla. Oppilaat ja opettajat voivat poimia keskeiset asiat talteen merkintätyökalun eri väreillä ja kirjoittaa oppimateriaaliin muistiinpanoja. Merkintöihin on mahdollista tehdä lisäyksiä ja liittää esimerkiksi kuvia ja linkkejä.

Yksittäiset alakoulun oppimateriaalit alkaen 8,50 €

Studeon alakoulun oppimateriaalit voi tilata opiskelijoille joko oppimateriaaleittain tai pakettilisenssinä. Opettaja saa käyttöönsä ilman lisämaksua kaikki opettajan työtä tukevat materiaalit, kuten opettajan oppaat, koetehtäväpankit ja kuuntelut.

Ympäristöopin yksittäiset oppimateriaalit 8,50 € / oppilas / 5 vuotta.
Kaikki alakoulun oppimateriaalit kattava pakettilisenssi 17 € / oppilas / vuosi.

Varaa esittely

Varaa Studeon tekijäryhmä esittelemään oppiaineesi Studeon oppimateriaaleja. Esittelyssä sinulla on mahdollisuus esittää kysymyksiä ja keskustella juuri sinun oppiaineesi ja koulusi materiaalien hankintatarpeista. Kerromme hinnoittelumallistamme ja siitä, miten Studeon alustan avulla opetus ja oppiminen on entistä sujuvampaa.

Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen [email protected] ja ehdota sinulle ja kollegoillesi sopivaa ajankohtaa esittelylle.