Kertaa yo-kokeisiin
Uutiset

HI5 Ruotsin Itämaasta Suomeksi (LOPS 2021) on nyt julkaistu!

Uusiin LOPS 2021 -oppimateriaaleihin pääset tutustumaan Studeon uudistuneella alustalla.

HI5 Ruotsin Itämaasta Suomeksi (LOPS 2021) -oppimateriaali tempaisee mukaansa tarkastelemaan nykyisen Suomen alueen kehitystä osana Itämeren alueen historiaa – esihistoriasta aina autonomian ajalle asti. Materiaalissa perehdytään keskiaikaan Suomessa: kirkollisen vallan muodostumiseen, valtion kehittymiseen ja Hansaliiton syntyyn. HI5 syventyy Ruotsin-ajan vallan vaikutuksiin Suomen historiassa muun muassa lukuisien sotien kautta. Venäjän nousun vaikutukset tulevat myös tutuksi, kun Suomi liitetään osaksi Venäjää ja autonomia syntyy.

Materiaalissa perehdytään yhteiskunnan, talouden ja ympäristön lisäksi myös arjen historiaan elämäntapoja, elinkeinoja sekä yksilöitä ja yhteisöjä tarkastelemalla. Materiaali johdattaa pohtimaan, mitä menneisyydestä voi varmasti sanoa – ja mikä jää tulkinnan tai valistuneiden arvausten varaan. HI5:ssä tutustutaan myös vähemmistöjen historiaan ja kulttuuriperintöön Suomessa.

Oppimateriaalia elävöittävät kattavat kartastot. Oppimaan innostavat ja pedagogisesti laadukkaat tehtävät vaihtelevat konetarkisteisista perustehtävistä syventäviin ja soveltaviin sekä tiedonhakutehtäviin. Opetuksen tueksi on laaja opettajan opas, joka sisältää oppituntikohtaiset ja muokattavat PPT-diaesitykset. Materiaali sisältää myös koetyökalun arviointilaskurin, koetehtäväpankin ja karttaliitteen. Lue lisää!

Tutustu HI5 Ruotsin Itämaasta Suomeksi (LOPS 2021) -oppimateriaaliin Studeon alustalla tästä.