Kertaa yo-kokeisiin
Uutiset

FY5 Jaksollinen liike ja aallot (LOPS 2021) on nyt julkaistu!

Uusiin LOPS 2021 -oppimateriaaleihin pääset tutustumaan Studeon uudistuneella alustalla.

FY5 Jaksollinen liike ja aallot (LOPS 2021) -oppimateriaali tarjoaa nykyaikaisen ja innostavan tavan opiskella ja opettaa fysiikkaa. Materiaalissa tutkitaan kokeellisesti tasapainoa kiertymisen suhteen, mekaanista värähtely- ja aaltoliikettä sekä ympyräliikettä soveltaen sitä planetaariseen liikkeeseen.

Mekaanisen värähtelyn ja äänen tutkimusten avulla opiskelija harjaantuu käyttämään käsitteitä ja mallintamaan jaksollista liikettä. Äänen fysikaalisia ominaisuuksia tutkittaessa huomioidaan, miten esimerkiksi melu ja musiikin kuuntelu vaikuttavat hyvinvointiin.

Oppimateriaalin kattavat simulaatiot ja videot tukevat fysiikan ymmärtämistä. Monipuoliset mittaukset ja tehtävät tukevat tiedon hankintaa ja esittämistä tieto- ja viestintäteknologiaa hyödyntäen. Lukujen esimerkit ja tehtävät sisältävät myös valmiita mittaustuloksia analysoitavaksi. Selkeät ohjelmisto-ohjeet antavat hyvän tuen ilmiöiden tutkimiseen ja mallintamiseen, kuten sinifunktioiden sovittamiseen ja FFT-analyysiin. Lue lisää!

Tutustu FY5 Jaksollinen liike ja aallot (LOPS 2021) -oppimateriaaliin Studeon alustalla tästä.