Kertaa yo-kokeisiin
Uutiset

Tukea Ukrainan pakolaisille – SKY:n julkaisema Hauska tavata! – Opin suomea -oppikirja on päivitetty ukrainaksi

Ukrainalaisille suunnattu suomen kielen oppikirja on ladattavissa verkosta ilmaiseksi.

Venäjän suurhyökkäys Ukrainaan on aiheuttanut Euroopassa valtavan humanitaarisen katastrofin. Miljoonat ukrainalaiset ovat joutuneet pakenemaan sotaa muihin Euroopan maihin, ja Suomeen on tällä hetkellä saapunut arviolta useita kymmeniä tuhansia ukrainalaisia. Huoli Ukrainasta ja sotaa paenneista ukrainalaisista on suuri. Heidän sopeutumistaan Suomeen halutaan tukea monin tavoin, kuten tarjoamalla maksuton suomen kielen oppimateriaali.

Suomen Kustannusyhdistys haluaa osaltaan tukea Suomeen saapuneita ukrainalaisia ja on päivittänyt kustantamansa Hauska tavata! – Opin suomea -oppikirjan.

Maksuton Hauska tavata! – Opin suomea -oppikirja löytyy osoitteesta: www.hauskatavata.fi

Alkeisoppimateriaaliin kuuluvat kirjan lisäksi dialogien ja kuuntelutehtävien ääniraidat, jotka löytyvät verkosta vapaasti käytettäväksi. Kirjan sanasto löytyy myös ukrainaksi. Kirja on ladattavissa verkosta ilmaiseksi ja sen voi myös tarvittaessa tulostaa. Aineisto on suunniteltu niin, etteivät opettaja ja opiskelija tarvitse yhteistä kieltä. Äänitteiden avulla myös itseopiskelu onnistuu helposti.

Materiaali on julkaistu Kustannusyhdistyksen oppimateriaalityöryhmän aloitteesta ensimmäisen kerran vuonna 2017, jolloin tavoitteena oli auttaa maahan tulleita turvapaikanhakijoita. Ideaa on haluttu jatkaa, ja nyt myös ukrainan pakolaisten on mahdollista ottaa oppimateriaali käyttöönsä ja opiskella sen avulla suomen kieltä.

Kustannusyhdistyksen oppimateriaalityöryhmä koostuu oppimateriaalikustantajista, joiden rautaisalla ammattitaidolla materiaali tuotettiin. Sähköisten oppimateriaalien kustantaja Studeo on Suomen Kustannusyhdistyksen jäsen.

Jos koulussanne on ukrainalaisia opiskelijoita, voitte ottaa yhteyttä Studeoon [email protected]. Autamme mielellämme!

Lue lisää ukrainalaisten opetustarpeesta Suomessa Opetushallituksen verkkosivuilta.