Kertaa yo-kokeisiin
Blogi

Tieto osaamisesta tukee oppimista

Sähköinen oppimateriaali voi tunnistaa oman tasosi ja auttaa sinua kehittymään omista lähtökohdistasi. Näin voit keskittää opiskelua sellaisiin asioihin, joissa kaipaat harjoittelua. Toisaalta voit syventää osaamistasi niissä asioissa, jotka jo osaat.

Kun opiskelet Studeon sähköisillä oppimateriaaleilla ja teet harjoituksia, kertyy osaamisestasi koko ajan tietoa, jonka sinä ja opettajasi näette. Kuhunkin harjoitukseen on merkitty, mitä taitoja sen on tarkoitus kehittää. Tuloksista näet, miten olet pärjännyt kyseisten taitojen osalta. Jos olet pärjännyt hyvin esimerkiksi tiedon hankintaa kehittävissä perustehtävissä, voit siirtyä tekemään haastavampia syventäviä tai soveltavia tehtäviä. Jos taas sinulla on haasteita esimerkiksi kielitiedossa, voit tehdä lisää kielitietoa harjoittavia perusharjoituksia. 

Jatkuvan arvioinnin tarkoitus ei ole luoda tunnetta jatkuvasta seurannasta tai jokapäiväisistä kokeista vaan kertoa, mitä kannattaa seuraavaksi opiskella ja missä olet saavuttanut tavoitteesi. Oppimisen kannalta onkin oleellista ensin pohtia, mitkä ovat tavoitteet. Sen jälkeen kannattaa tarkastella, mitä jo hallitset opittavasta aiheesta. Harjoitukset tarjoavat sinulle tiedon, miten olet tavoitteitasi saavuttanut. Lopuksi voit vielä arvioida omaa osaamistasi itsearviointilomakkeen avulla. 

Opiskelusta muodostuu seuraavanlainen kehä:  

Miikka Salavuo

Johtava asiantuntija

Studeo Oy