Kertaa yo-kokeisiin
Tapahtuma

Studeon työpajat MAOLin koulutuspäivillä 9.10.2021

Studeon työpajoissa pureudutaan ohjelmoinnin opetukseen, eriyttämiseen opetuksessa ja kokeellisuuteen Studeon alustalla ja oppimateriaaleissa.

Studeo on mukana 9.10. järjestettävillä MAOLin koulutuspäivillä! Virtuaalisessa tapahtumassa Studeo järjestää kolme ajankohtaista ja hyödyllistä työpajaa: 1) MAA11 ohjelmointi, 2) MAB eriyttämisen ratkaisut digitaalisella alustalla sekä 3) Studeo tukee kokeellisuutta. Tervetuloa vierailulle virtuaaliosastollemme!

Työpaja 1: MAA11 ohjelmointi klo 11–11.45, kanava Y3
lukio/matematiikka/tietotekniikka

Matematiikan opettajille suunnatussa työpajassa tutustutaan ohjelmointiin MAA11-oppimateriaalissa. Mukaan kannattaa tulla, oli sitten kokeneempi ohjelmoinnin osaaja tai vasta hiukan ohjelmointia opetuksessaan käyttänyt. Työpajassa kuulet mm., miten onnistut ohjelmoinnin opettamisessa MAA11:n avulla, miten laajasti ohjelmointia opetetaan MAA11-oppimateriaalissa ja mitä ohjelmointiympäristöjä opetuksessa voidaan käyttää.

Työpajan pitää Studeon oppikirjailija ja Espoon yhteislyseon matematiikan ja tietotekniikan lehtori Tom Gladh, joka on ollut tuomassa eettisen hakkeroinnin opetusta Espoon toisen asteen opiskelijoille. Tervetuloa pajaan keskustelemaan ohjelmoinnin asettamista haasteista ja ratkaisuista niihin.

Jos sinulla on jo nyt mielessä jokin kysymys, johon haluaisit pajassa vastauksen, voit esittää sen jo ennakkoon täällä.

 

Työpaja 2: MAB eriyttämisen ratkaisut digitaalisella alustalla klo 13–13.45, kanava Y3
lukio/matematiikka

Työpajassa paneudutaan siihen, miten Studeon lyhyen matematiikan digitaalisia oppimateriaaleja voidaan eriyttää erilaisille oppijoille. Samalla käydään läpi, mitkä Studeon alustan toiminnot tukevat eriyttämisessä. Tervetuloa keskustelemaan eriyttämisen haasteista ja kuulemaan Studeon oppimateriaalien ja alustan tarjoamista mahdollisuuksista Studeon lyhyen matematiikan oppikirjailijalta Sissi Kangasniemeltä, joka opettaa lyhyttä matematiikkaa ja biologiaa Espoon yhteislyseon lukiossa.

Mitä sinä haluaisit kuulla työpajassa? Voit esittää kysymyksen työpajan pitäjille jo etukäteen täällä.

 

Työpaja 3: Studeo tukee kokeellisuutta klo 15–15.45, kanava Y3
lukio/fysiikka/kemia

Haluatko kuulla, miten Studeon digitaalista alustaa voi hyödyntää kokeellisissa töissä? Työpajassa käydään läpi, miten opiskelijoiden ja opettajan omat työt lisätään helposti oppimateriaaliin ja miten tehtävät ja ohjeet ohjelmisto-ohjeineen tukevat kokeellisuutta. Kuulet myös, miten kokeellisuus onnistuu suurissa ryhmissä, sijaistunnilla, etäopetuksessa tai silloin, kun välineet eivät riitä.

Studeon lukion fysiikan ja kemian digitaalisissa oppimateriaaleissa käytettävissä on mm. valmiita mittausdatoja ja ohjeita kokeiden tekemiseen. Opiskelijat pystyvät myös havainnoimaan ilmiöitä videoiduista kokeista.

Tervetuloa mukaan työpajaan kuulemaan Studeon lukion fysiikan ja kemian sarjoista ja digitaalisen materiaalin hyödyistä luonnontieteellisten oppiaineiden opetuksessa Studeon oppikirjailijalta Lea Linnalta.

Onko sinulla jotain kysymyksiä kokeellisuudesta, joita haluaisit käsiteltävän työpajassa? Voit esittää kysymyksesi jo ennakkoon täällä.

Tutustu Studeon alustan toimintoihin esittelyvideon avulla täällä.