Kertaa yo-kokeisiin
Tapahtuma

Studeo on mukana MAOL-koulutuspäivillä 7.–8.2022

Tutustu Studeoon ajankohtaisissa työpajoissa ja testaa pakopeli messupisteellä!

MAOL-koulutuspäivät 7.–8.2022

Tervetuloa osallistumaan Studeon kiinnostaviin ja ajankohtaisiin työpajoihin MAOL-päiville! Studeon pajat löydät lauantain 8.10. ohjelmasta. Pääset myös tutustumaan Studeon pitkän matematiikan pakopeleihin Studeon messupisteellä.

Työpaja 1: Ohjelmointi pitkässä matematiikassa
Lauantai 8.10. klo 10–10.45

Oletko aloittamassa MAA11 opintojakson opetuksen ja kaipaat vielä pohjatietoa ohjelmoinnin opettamisesta ja arvioinnista? Tervetuloa Studeon työpajaan, jossa kuulet, miten opettaa sujuvasti ohjelmointia Studeon MAA11 -oppimateriaalilla. Työpajassa kuulet perustiedot MAA11 opintojakson aiheista. Työpaja auttaa hahmottamaan tarvittavat lähtötason tiedot ja miten syvälle ohjelmoinnissa mennään MAA11 opintojaksolla. Opit myös, miten yhdistetään luontevasti ohjelmointi algoritmeihin ja lukuteoriaan.

Pajan vetää Studeon oppikirjailija ja Espoon yhteislyseon matematiikan ja tietotekniikan lehtori Tom Gladh, joka on ollut tuomassa eettisen hakkeroinnin opetusta Espoon toisen asteen opiskelijoille. Tervetuloa pajaan keskustelemaan ohjelmoinnin asettamista haasteista ja Studeon niihin tuomista ratkaisuista. Ota oma laite mukaan, jos haluat kokeilla selaimessa ohjelmointia esimerkiksi Abitin ohjelmointiympäristössä.

Työpaja 2: Eriyttäminen yläkoulun luonnontieteissä
Lauantai 8.10. klo 12–12.45

Tervetuloa tutustumaan Studeon sähköisten oppimateriaalien hyötyihin ja mahdollisuuksiin yläkoulun fysiikan ja kemian opetuksessa. Työpajassa pohditaan, miten Studeon oppimateriaalit tukevat käsitteenmuodostumista ja uusien käsitteiden oppimista sekä kokeellisuutta fysiikassa ja kemiassa. Kuulet myös, miten alusta ja oppimateriaalit auttavat opettajaa huomioimaan erilaiset oppijat, kuten tukea tarvitsevat ja S2-oppilaat. Työpajan vetää Studeon uudistuneen Kemia 7 oppimateriaalin oppikirjailija Tuula Havonen.

Työpaja 3: Lukion talousmatematiikka – yhdessä vai erikseen?
Lauantai 8.10. klo 14–14.45

Tervetuloa tutustumaan, miten Studeon talousmatematiikan oppimateriaalit MAB6, MAB7 ja MAA9 mahdollistavat opiskelun erillisissä ja yhdistetyissä lyhyen ja pitkän matematiikan ryhmissä. Työpajassa näet ja kuulet vinkkejä eriyttämiseen ja arviointiin sekä miten aiheet linkittyvät käytännön tasolla työelämään. Pajan vetävät Studeon matematiikan oppikirjailijat ja kustannustoimittajat Jessica Salminen-Saari ja Lea Linna.

Lue lisää MAOL-koulutuspäivästä täällä!