Kertaa yo-kokeisiin
Blogi

Tapaa Studeon tiimiläiset – Tuukka Toivonen

Olemme kertoneet paljon Studeon upeista kirjailijoista, koulujen käyttökokemuksista ja siitä, miten Studeo auttaa oppimisessa ja opettamisessa. Tässä vaiheessa onkin hyvä hetki esitellä myös Studeon työntekijöitä ja heidän tarinoitaan. Ensimmäisenä esittelyvuorossa on teknologiastamme vastaava Tuukka. Hän pääsi vastaamaan muutamaan kysymykseen itsestään, omasta taustastaan ja tietenkin työstään.

Aloitetaan ensin helpolla kysymyksellä: kuka olet?

  • Mitenhän sen nyt määrittelisi? Olen Tuukka Toivonen, ohjelmistokaveri. Olen syntynyt Turussa, mutta asuin oikeastaan koko lapsuuteni ja nuoruuteni Espoossa. Olen tykännyt tietokoneista jo ihan pienestä pitäen – kuten arvata saattaa. Menin aikoinani Teknilliseen korkeakouluun, ja sen jälkeen laitettiin opiskelukavereiden kanssa ohjelmistoyritys pystyyn vuonna 1995. Loppujen lopuksi se yritys myytiin.

Missä asut nykyisin?

  • Muutin jo vuonna 2001 Yhdysvaltoihin puolisoni perässä, ja täällä sitä edelleen ollaan. Asun San Marcosissa, joka on yliopistokaupunki Teksasissa. Suurin osa kaupungin asukkaista on opiskelijoita. Yliopistolla taitaa olla jopa 38 000 opiskelijaa, eli se on aika iso. Olen tehnyt täällä myös tutkinnon biologiassa, mutta teen edelleen ohjelmistohommia.

Kerro mitä harrastat?

  • Mulla on tällä hetkellä kaksi kissaa ja yksi koira, jotka pitävät kiireisenä. Varsinaisia harrastuksia ovat valokuvaus ja kajakkimelonta. Kaupungin läpi virtaa San Marcos -joki, jonka alkulähde on lähellä ja joka virtaa aina Meksikonlahdelle asti. Sitä on oikein mukava meloa alaspäin.

Miten päädyit Studeoon?

  • Tunsin Studeon toimitusjohtajan, Oskarin, jo vuosien takaa oman yritykseni ajoilta. Aloitin Studeossa freelancerinä kolmen kuukauden sopimuksella. Hommat sitten jatkuivat, ja nyt olen jo kolmatta vuotta pysyvästi mukana.

Mitä teet Studeossa?

  • Olen pääasiassa vastuussa kaikesta teknisestä puolesta. Pidän siis huolen siitä, että kaikki toimii ja että käytettävyys on paras mahdollinen.

Mikä työssäsi on haastavinta?

  • Ehkä se, että me ollaan tekemässä paljon ihan uusia asioita, joita ei välttämättä löydy mistään valmiina. Useasti kyllä käytetään erilaisia valmiita “palikoita”, joiden yhteenliittäminen Studeoon on välillä haastavaa. Tietysti haastavaa on myös se, että käyttäjillä on hyvin erilaisia tarpeita. Uudistukset ja tarpeet pitää sitten yrittää sovittaa yhteen järkevästi ja siten, että ne palvelevat mahdollisimman monia käyttäjiä.

Mikä työssäsi on parasta?

  • Varmaan se, kun käyttäjät kertovat jostain ongelmasta, joka meidän on hyvin helppo korjata ja jonka korjaaminen auttaa käyttäjiä paljon. Me pystytään usein hyvin joustavasti tekemään pieniä korjauksia ja parannuksia, ja on hienoa saada jatkuvaa palautetta suoraan käyttäjiltä. Varsinkin Facebookissa tämä toimii hienosti.

Mikä oli lempiaineesi koulussa ja miksi?

  • Varmaankin fysiikka tai matematiikka. Kyllä ne oli ehdottomasti nämä tieteelliset aineet. Fysiikka ja matematiikka ovat hyvin loogisia, eli niissä ei tarvitse kovin paljoa opetella ulkoa asioita. Kun ymmärtää asian, pystyy johtamaan ratkaisut ongelmasta. Se sopii mun aivoille hyvin, semmoinen matemaattinen ajattelu.

Studeo