Kertaa yo-kokeisiin
Blogi

Studeon oppimateriaaleilla saimme hyvät eväät kirjoituksiin

Aloitin ylioppilastutkintoni suorittamisen tänä keväänä kirjoittamalla yhteiskuntaopin. Lukumateriaalina käytin pääosin pelkästään Studeota, sillä olin käynyt suurimman osan aineen kursseista Studeon materiaaleilla. Näin ollen ne olivat minulle jo valmiiksi tuttuja, eikä lukuaikaa tarvinnut käyttää uuden kirjasarjan sisäistämiseen.

Erityisen toimivaksi materiaalissa koin kappaleiden selkeän ja suoraviivaisen rakenteen, kohtuullisen pituiset tekstimäärät ja väleistä löytyvät lisämateriaalit, kuten videot tai linkit ulkopuolisiin lähteisiin, jotka toivat loistavasti vastapainoa pelkälle tavanomaiselle lukemiselle. Opettajamme teki meille lisäksi jokaiselle kurssille omat “abikurssit”, jotta pystyimme tekemään jo aikaisemmin varsinaisten kurssien aikana palautettuja tehtäviä uudestaan. Itse usein kappaleen luettuani teinkin yhden tai kaksi monivalintatehtävää aiheesta, joka auttoi kartoittamaan osaamistani käsiteltävistä asioista pitkin lukuprosessia.

Käytännössä oma lukemiseni eteni niin, että jaoin tietokoneeni näytön kahteen osaan: toisella puoliskolla oli Studeon materiaali ja toisella muistiinpano-ohjelma, johon kirjoitin itse tärkeäksi kokemiani asioita tekstissä edetessäni. Tämän lisäksi Studeon oma yliviivaustoiminto oli aktiivisessa käytössä läpi luku-urakan. Näin ollen en tarvinnut lukiessani mitään muuta kuin tietokoneen, joka antoi mukavan paljon joustavuutta lukupaikan valitsemisessa.

Alustavien tulosten mukaan kirjoitukset sujuivat varsin mallikkaasti, ja nyt suuntaan oikein positiivisin mielin Studeon kanssa kohti syksyllä häämöttäviä historian kirjoituksia.

Roope Pöllänen, Kallion lukio

 

Kirjoitin keväällä 2019 ensimmäistä kertaa ylioppilaskokeissa. Aineena oli yhteiskuntaoppi. Ensimmäiseen sähköiseen ylioppilaskokeeseeni opiskelin täysin sähköisen Studeon oppimateriaalin avulla hyvällä menestyksellä: alustavien arvosanojen perusteella koe meni todella hyvin. Studeo tuki opiskelua niin kurssien aikana kuin ylioppilaskokeeseen lukiessa. Hyvin ja opettavaisesti kirjoitettujen tekstien lisäksi kappaleiden tehtävät olivat hyviä. Oman opettajan kappaleiden loppuun lisäämät linkit ja kuvat aiheesta syvensivät vielä lisää oppimista ja tukivat hyvin kirjan sisältöä. Varsinkin ylioppilaskokeisiin harjoitellessa juuri Studeon ja opettajan lisämateriaalit ja linkit kappaleissa toivat mukavaa vaihtelua ja syventävää tietoa käsiteltävään aiheeseen. Sisältöihin ei kyllästynyt niin helposti, kun vähän väliä oli mahdollista tutustua aiheeseen esimerkiksi videon avulla.

Minulle Studeo on ollut mieluisa opiskelualusta. Repussa ei joissakin jaksoissa tarvitse kantaa kuin tietokonetta, ja tehtävien tekeminen on tietokoneella ja Studeossa todella helppoa. Ylioppilaskokeeseen lukiessa hyödynsin myös Studeon mahdollisuutta kuunnella tekstiä: lukeminen tehostui, kun pystyi sekä kuulemaan että lukemaan käsiteltävää asiaa.

Atte Kontula, Kallion lukio