Kertaa yo-kokeisiin
Uutiset

Studeon huippusuositussa lukion englannin sarjassa julkaistaan elokuussa uusi kurssi: English Literature and Creative Writing!

Let’s get creative! Studeon huippusuositussa lukion englannin sarjassa julkaistaan elokuussa uusi kurssi: English Literature and Creative Writing! Tällä englanninkielisen kirjallisuuden ja luovan kirjoittamisen kurssilla opiskelijat pääsevät seikkailulle tarinoiden maailmaan. Lukemalla erilaisia kaunokirjallisia tekstejä oppii myös kirjoittamaan paremmin. Kirjoittaminen ja lukeminen kartuttavat kielitaitoa ja sanastoa muita englannin opintoja sekä ylioppilaskirjoituksia mielessä pitäen.

Kurssilla esitellään klassikot, kuten William Shakespeare, Jack London ja Mary Shelley, ja tutkitaan, miten kaunokirjallisuus on muuttanut maailmaa vaikuttamalla politiikkaan. Lisäksi tutustutaan eri kirjallisuudenlajeihin scifistä romantiikkaan ja salapoliisikertomuksiin sekä sukelletaan maailmankirjallisuuden pariin.

Lopuksi opiskelijat voivat toteuttaa erilaisia luovia projekteja, kuten tehdä elokuvan, kirjoittaa oman novellin tai runon ja taittaa julkaisun. Projektiluvusta löytyy myös ylioppilaskirjoitelmista tuttuja tehtävätyyppejä, kuten kirjallisuusarvostelu ja -analyysi.