Kertaa yo-kokeisiin
Uutiset

Tabletkoulu julkaisee lukion pitkän matematiikan sarjan ensi lukuvuodeksi – ensimmäinen kurssi jo toukokuussa 2018

Tabletkoulu julkaisee pitkän matematiikan sarjan tulevalle lukuvuodelle! Sarja valmistuu tiiviissä aikataulussa viiden oppikirjailijan voimin.

MAA2 05/18
MAA3 09/18
MAA4 01/19
MAA5 03/19
MAA6 06/19
MAA10 02/19
MAA11 08/18

Myös kurssit MAA7:sta eteenpäin julkaistaan siten, että sarjan käyttöönsä ottanut opettaja pystyy jatkamaan opetustaan sarjallamme loppuun asti – kertauskurssi laaditaan valmiiksi viimeistään ensi keväälle 2019.

Pitkän matematiikan sarja sisältää kurssien teoriaosioiden, monipuolisten harjoitusten ja niiden malliratkaisujen lisäksi esimerkkejä ja ohjevideoita yo-kirjoituksissa käytettävistä sovelluksista. Esimerkit löytyvät aina uuden opittavan asian kohdalta. Niissä näytetään, miten tehtävä ratkaistaan erilaisilla laskinohjelmilla (Casio-, TI- ja Geogebra-polut) ja miltä ratkaisut niillä tehtynä näyttävät. Tuntitilanteisiin opettajalle on tarjolla kätevästi tuntikohtaiset animoidut PPT-esitykset ja muuta lisämateriaalia.

Lisäksi Tabletkoulun sekä lyhyen että pitkän matematiikan kurssit sisältävät ensi syksystä alkaen kaavaeditorin, joka on identtinen Abitti-kokeessa käytettävän kaavaeditorin kanssa. Opiskelija pääsee siis autenttisesti harjoittelemaan vastaamista yo-kokeessa käytössä olevalla editorilla. Kaavaeditori on osa Tabletkoulun harjoituksia ja toimii ja näyttää täysin samalta kuin oikeassa koeympäristössäkin. Editorin integrointi valmistuu tämän kevään aikana, ja se on osa kursseja viimeistään heti elokuun alusta alkaen.

Lyhyen ja pitkän matematiikan yhteinen MAY1-kurssi muokataan kesän 2018 aikana entistä toimivammaksi niin sisällysluettelotasolla kuin rakenteellisestikin. Elokuun alussa kurssi sisältää enää noin 16–17 lukua (75 min oppituntien mukaisesti). Kurssille lisätään ohjevideoita ja esimerkkejä yo-kirjoituksissa käytettävistä sovelluksista. Esimerkeissä näytetään, miten tehtävä ratkaistaan erilaisilla ohjelmilla (Casio-, TI- ja Geogebra-polut) ja miltä ratkaisut niillä tehtynä näyttävät. Myös kaikki harjoitukset käydään läpi ja niitä tehdään lisää. Kurssille lisätään lukukohtaisiin opettajan oppaisiin opettajille valmiit, vaiheistetut PPT-esitykset tukemaan aiheen opetusta.