Kertaa yo-kokeisiin
Uutiset

Studeon lukio äidinkielen ja kirjallisuuden LOPS 2021 -oppimateriaalit ÄI3 ja ÄI4 on julkaistu!

Uusiin LOPS 2021 oppimateriaaleihin pääset tutustumaan Studeon nykyisellä alustalla. Studeon uudistettu alusta julkaistaan elokuussa 2021.

Studeon lukion äidinkielen ja kirjallisuuden sarja täydentyy – ÄI3 Vuorovaikutus 1 (LOPS 2021) ja ÄI4 Kirjallisuus 1 (LOPS 2021) on nyt julkaistu!

ÄI3 Vuorovaikutus 1 johdattaa opiskelijan ryhmäviestintätaitojen opiskeluun, erilaisten vuorovaikutustilanteiden analysoimiseen ja oman viestijäkuvan vahvistamiseen. Monipuoliset harjoitukset lisäävät viestintärohkeutta ja kannustavat osallistumaan. Erilaisten viestintätilanteiden analyysia harjoitellaan nuorten kanssa tuotettujen videoiden sekä autenttisen video-, kuva- ja tekstimateriaalin avulla. Studeon äidinkielen ja kirjallisuuden moduuleihin on myös integroitu S2-materiaali, niin että S2-opiskelijoiden on mahdollista opiskella samalla materiaalilla. Lukujen sanastot, yhteenvedot ja S2-tehtävät mahdollistavat sujuvan äidinkielen ja kirjallisuuden sekä suomen kielen ja kirjallisuuden yhdistämisen samalle opintojaksolle. Lue lisää!

ÄI4 Kirjallisuus 1 -oppimateriaalissa syvennetään opiskelijan käsitystä kaunokirjallisuudesta ja sen monitulkintaisuudesta. Kirjallisuutta ja sen keinoja lähestytään erilaisia tekstejä analysoimalla ja tuottamalla. Kiinnostavat kirjallisuusnäytteet, videot ja elämykselliseen lukemiseen ja kirjoittamiseen kannustavat tehtävät houkuttelevat kirjallisuuden pariin. S2-tehtävät, lukujen yhteenvedot ja sanastot sekä selkokirjavinkit tekevät S2:n ja äidinkielen yhdistämisestä opintojaksolla helppoa. Lue lisää!

Studeon kesällä julkaistava uusi alusta taipuu erinomaisesti äidinkielen ja kirjallisuuden tarpeisiin: opiskelijoiden edistymisen seuraaminen, arviointi ja tekstintarkistustyökalun käyttö on entistäkin sujuvampaa uudella alustalla. ÄI1–ÄI4-oppimateriaaleihin pääsee tutustumaan toistaiseksi Studeon nykyisellä alustalla. Studeon uudistettu alusta julkaistaan elokuussa 2021.

Tutustu ÄI3 Vuorovaikutus 1 (LOPS 2021) -oppimateriaaliin täällä!

Tutustu ÄI4 Kirjallisuus 1 (LOPS 2021) -oppimateriaaliin täällä!