Kertaa yo-kokeisiin
Uutiset

Studeolta uusien LOPSien mukaiset materiaalit!

Kaikki Studeon lukion oppimateriaalit uudistuvat LOPS 2021 -moduuleiksi! Uudistukset tehdään opettajien ja opiskelijoiden kanssa yhteistyössä: kysellen, kuunnellen ja tarpeellinen uudistaen. Oppiainekohtaisista julkaisuaikatauluista kerromme kunkin aineen opettajille hyvissä ajoin tämän vuoden aikana.

Lukioissa ryhdytään opiskelemaan uusien opetussuunnitelmien mukaisesti elokuussa 2021. Kaikki oppimateriaalimme uudistuvat sen mukaisesti. Myös alustamme uudistuu, jotta se vastaisi parhaalla mahdollisella tavalla uuden opetussuunnitelman ja ylioppilaskirjoitusten vaatimuksiin. Haluamme varmistaa, että ammattitaitoisesti laaditut oppimateriaalimme palvelevat juuri sinun opetustyyliäsi ja tukevat opiskelijoitasi parhaalla mahdollisella tavalla. Lupaamme tarjota jatkossakin parasta!

Järjestele ja muokkaa – Studeon uusi alusta vastaa toiveisiin

Studeon luotettava ja monipuolinen alusta uudistuu elokuussa 2021. Se palvelee opetuksessa ja oppimisessa yhtä varmasti kuin nykyinen ja tarjoaa samalla aivan uudenlaisia mahdollisuuksia. Kerromme kaikesta tästä lisää hyvissä ajoin ennen käyttöönoton hetkeä. Voimme kuitenkin jo tässä vaiheessa paljastaa, että uusi alusta sisältää useita toivottuja ominaisuuksia. Se on käyttöliittymältään entistä selkeämpi. Arviointityökalua on uudistettu. Lisäksi oppimateriaaleja on mahdollista yhdistää toisiinsa laajemmiksi kokonaisuuksiksi ja järjestellä niiden sisällysluetteloja haluamaansa järjestykseen. Opettaja voi myös piilottaa lukuja materiaalista. Useammasta moduulista koostuvat opintojaksot on siis helppo rakentaa uudella alustallamme.

Olemme kehittäneet Studeon toiminnallisuuksia alusta lähtien pedagogiikka edellä ja suoraan sähköiseen maailmaan: jokainen uusi toiminnallisuus palvelee aina jotakin pedagogista tavoitetta. Monipuoliset ja laadukkaat sisällöt muodostavat tälle vahvan perustan. Tämän periaatteen mukaan toimimme nytkin.

LOPSin laaja-alaisen osaamisen osa-alueet näkyviin

LOPS 2021 määrittelee laaja-alaisen osaamisen osa-alueet, jotka muodostavat kaikkien oppiaineiden yhteiset tavoitteet. Studeon oppimateriaaleissa ne on kirjoitettu auki, konkretisoitu ja tehty näkyviksi jokaisen oppimateriaalin lukukohtaisissa tavoitteissa ja opettajan oppaissa. Laaja-alaisen osaamisen osa-alueita voi hakea oppimateriaalista myös asiasanojen avulla.

Rauhallisin mielin kohti uutta LOPSia

Tabletkoulusta tuli Studeo, ja samalla moni asia muuttui. Kaksi asiaa kuitenkin pysyvät: laadukkaat oppimateriaalit ja luotettava, monipuolinen alusta. Näille Studeon toiminta perustuu jatkossakin. Ammattitaidolla luotu, luotettava ja jatkuvasti päivittyvä opetussuunnitelmien mukainen oppimateriaali johtaa maailman parhaan opettajan ja hänen opiskelijansa käsissä parhaisiin oppimistuloksiin!

Mari Soikkeli
Kustannus- ja kehitysjohtaja
Studeo Oy