Kertaa yo-kokeisiin
Uutiset

Studeo käynnisti yhteiskunnallisen kampanjan, jossa kerätään ilonpalautusideoita lukiolaisten hyvinvointiin

Kampanjan tavoitteena on kerätä ilonpalautus.fi-sivustolle 1 000 ideaa, jotka auttaisivat opiskelijoita voimaan paremmin. Ideat lähetetään kootusti opetusministerille ja Suomen lukioiden rehtoreille.

Studeo käynnisti kampanjan, jolla etsitään ratkaisuehdotuksia lukiolaisten hyvinvoinnin haasteisiin. Kampanjan tavoitteena on kerätä ilonpalautus.fi-sivustolle 1 000 ideaa, jotka auttaisivat opiskelijoita voimaan paremmin. Ideat lähetetään kootusti opetusministerille ja Suomen lukioiden rehtoreille.

Lukiolaisten stressi, uupumus ja innostuksen puute on näkynyt viime vuosina viranomais- ja yliopistotutkimuksissa ja kouluarjen keskusteluissa. Korona-aika on vaikeuttanut tilannetta entisestään.

“Halusimme tehdä jotain hyvää asian eteen. Meille syntyi ajatus kampanjasta, joka kerää ratkaisuideoita. Pienestäkin ideasta voi syntyä suuri muutos, kunhan ideat saadaan ihmisille, joilla on valta vaikuttaa”, Studeon toimitusjohtaja Jukka Meklin sanoo.

Opiskelijoiden oma ääni kuuluu kampanjassa vahvasti. Ensimmäiset 12 ilonpalautusideaa on kehittänyt Suomen Lukiolaisten Liitto. Ideat on kohdistettu päättäjille, opettajille, vanhemmille ja opiskelijoille itselleen.

”Lähdimme miettimään ideoita laajasti eri osa-alueille lukiolaisen arkea. Esiin nousi ennen kaikkea ideoita nuorten jaksamiseen ja henkiseen hyvinvointiin. Tällä hetkellä apua ei saa tarpeeksi nopeasti. Toivottavasti tähän saadaan muutos”, Suomen Lukiolaisten Liiton puheenjohtaja Emilia Uljas kertoo.

Ilonpalautusideoita voi käydä jättämässä kuka tahansa. Ideat voivat olla yhtä lailla pieniä kouluarjen asioita ja suuria rakenteellisia muutosehdotuksia. Studeo kerää lukiolaisilta ideoita myös selfie-videoina, joita julkaistaan sivuilla kampanjan edetessä.

Koska hyvien ideoiden keksiminen on arvokas ponnistus, paras idea palkitaan 1 000 euron rahapalkinnolla. Myös toiseksi ja kolmanneksi parhaat ideat palkitaan 500 eurolla. Kilpailuun pääsevät mukaan ideat, jotka on jätetty 30.11.2021 mennessä. Palkintoraati koostuu Studeon keräämästä lukiolaisten ryhmästä.

Käy tutustumassa muiden ideoihin ja anna omasi!
Ilonpalautus.fi