Kertaa yo-kokeisiin
Uutiset

Odotettu ÄI Kielen- ja tekstinhuolto (LOPS 2021) on nyt julkaistu!

Uusiin LOPS 2021 -oppimateriaaleihin pääset tutustumaan Studeon nykyisellä alustalla. Studeon uudistettu alusta julkaistaan elokuussa 2021.

Studeon Kielen- ja tekstinhuollon oppimateriaalin tarkoitus on kielitietoisuuden kehittäminen. Materiaali vahvistaa kielen rakenteen tuntemusta ja syventää kielen- ja tekstinhuollon osaamista. Kielen- ja tekstinhuollon materiaali taipuu moneksi: Se toimii omana oppimateriaalinaan, tai sen voi yhdistää muihin äidinkielen ja kirjallisuuden materiaaleihin. Kielen- ja tekstinhuollon materiaalin sisältöjä voi myös lisätä eri aineiden opintojaksoille, joissa harjoitellaan erilaisten tekstien kirjoittamista.

Oppimateriaali antaa käytännön taitoja, joiden avulla opiskelija pystyy kirjoittamaan eri konteksteihin sopivia tekstejä. Materiaalissa esitetty peruskielioppi taas antaa pohjan lauserakenteiden, välimerkkien ja oikeinkirjoituksen käsittelylle. Opiskeltavia tietoja otetaan käyttöön materiaalin jaksossa, jossa perehdytään sekä luku- ja kirjoitustaidon vastauksen että arjen asiatekstien kieleen ja tyyliin.

Tietoa kielestä havainnollistetaan lyhyillä opetusvideoilla, kaavioilla, taulukoilla ja selkeillä teksteillä. Monipuoliset kirjoitus- ja konetarkisteiset tehtävät puolestaan tukevat tietojen ja taitojen karttumisessa. Tehtävissä on autenttisten tekstien tutkimista ja analyysia sekä niiden tuottamista. Osa kielitiedosta ja tehtävistä on suunnattu erityisesti S2-opiskelijoille. Materiaali myös valmistaa opiskelijaa ylioppilaskokeeseen. Lue lisää!

Oppimateriaaliin pääset nyt tutustumaan Studeon nykyisellä alustalla. Studeon uudistettu alusta julkaistaan elokuussa 2021.

Tutustu ÄI Kielen- ja tekstinhuolto LOPS 2021 -oppimateriaaliin täällä!