Kertaa yo-kokeisiin
Uutiset

Kunnat kipuilevat toisen asteen maksuttomuuden rahoituksen kanssa – Studeo tarjoaa säästötarpeeseen yhden erinomaisen ratkaisun

Hallituksen arvio lukiolaisen oppimateriaalikustannuksista on 1 350 euroa. Uudistamme oppimateriaalien hinnoittelua pakettilisenssillä ja tarjoamme kaiken LOPS 2021 -oppimateriaalin 480 eurolla per opiskelija. Miksi päädyimme paketointiin ja mitä hyötyä siitä on kunnille ja kouluille?

Elokuusta 2021 lähtien kunnilla on velvollisuus tarjota kaikille toisen asteen opiskelun aloittaville opiskelijoille maksuttomat oppimateriaalit. Monessa kunnassa valtionosuudet eivät tänä päivänäkään riitä kattamaan lukiokoulutuksen järjestämisen kuluja. Uudistuksessa valtionavustuksia ei ole korvamerkitty niin, että esimerkiksi nimenomaan oppimateriaaleihin olisi varattu tietty osuus. Moni kunta onkin vaikeiden päätösten edessä.

Tämän uudistuksen edessä ymmärsimme Studeolla, että on aika uudistaa myös tapa, miten oppimateriaaleja hankitaan ja hinnoitellaan. Olemme lanseeranneet lukioon uuden pakettilisenssin. Tarjoamme kaikki Studeon LOPS 2021 -oppimateriaalit vapaasti opiskelijan käyttöön hintaan 160 euroa per lukuvuosi. Neljännen vuoden saa ilmaiseksi, jos opinnot venyvät. Oppimateriaalikustannus Studeon pakettilisenssillä on koko lukio-opintojen ajalta näin ollen 480 euroa per opiskelija.

 

“Oppimateriaalien hankinta muuttuu yksinkertaiseksi, hallinnollinen työ vähenee ja oppimateriaalien käyttö lisääntyy ja monipuolistuu.”

 

Miksi pakettilisenssi?  Mitä hyötyjä se tarjoaa?

Kaikki oppimateriaalit yhdellä ostolla

Elokuvat katsotaan tänä päivänä ensisijaisesti suoratoistopalveluista. Niitä ostetaan yksittäin koko ajan vähemmän. Tästä Studeon lukion pakettilisenssissäkin on kyse. Oppimateriaalien hankinta muuttuu yksinkertaiseksi, hallinnollinen työ vähenee ja oppimateriaalien käyttö lisääntyy ja monipuolistuu.

Edullinen hinta, joka jättää rahaa muihin hankintoihin

Hallituksen lakiesityksessä arvio lukiolaisen oppimateriaalikustannuksista on 1 350 euroa. Me tarjoamme kaiken 480 eurolla. Studeon oppimateriaalit eivät ole ainoita oppimateriaaleja, joita kouluissa käytetään. Hinta on niin edullinen, että sen lisäksi jää jäljelle varoja hankkia myös muita tarpeellisia materiaaleja. Opettajan valinnanvapaus pystytään säilyttämään, ja parhaimmillaan syntyy myös säästöjä.

…laadusta tippaakaan tinkimättä

Meillä Studeolla, kuten kaikilla muillakin oppimateriaalikustantajilla, tärkein tavoite on laadun varmistaminen ja oppimateriaalien jatkuva parantaminen. Uudistuksen valmistelussa on nostettu esiin huoli siitä, että oppimateriaalien laadusta ryhdyttäisiin tinkimään. Kaikilla lukiolaisilla tulee jatkossakin olla käytössä laadukkaat, ajantasaiset, parasta mahdollista oppimista tukevat oppimateriaalit. Julkaisemme ensi kesänä kokonaan uudistetun, entistä monipuolisemman alustan. Laadusta ei tulla tinkimään vaan päinvastoin. Opiskelijoilla on jatkossa entistäkin laadukkaammat oppimateriaalit käytettävissään.

Lue lisää Studeon LOPS 2021 -oppimateriaalien pakettilisenssistä täältä.