Kertaa yo-kokeisiin
Blogi

Koulussa riittää mistä kiittää – vaikka se välillä unohtuukin

Aito kiitos on sellainen asia, joka tuntuu, voimaannuttaa ja pysäyttääkin. Kiitoksesta iloitsevat sekä kiittäjä että kiitoksen vastaanottaja. Vaikka kiitokset ovat merkityksellisiä, usein ne silti unohtuvat.

Koulu saa harmillisen usein negatiivista näkyvyyttä. Opettajana työskennelleenä tunnen edelleen riittämättömyyden tunnetta, kun törmään artikkeleihin, joissa koulua syytetään suotta.

Koulun työntekijöitä ja oppilaita kohtaan tällainen julkisuus ei tunnu kovinkaan reilulta. Koulussa esimerkiksi tehdään työtä kiusaamisen vähentämiseksi varmasti enemmän kuin missään muualla yhteiskunnassamme. Työ on pitkäjänteistä, ja sen tulokset näkyvät usein vasta vuosien päässä. Harvoin ansiokkaan työn tuloksista kuitenkaan kiitellään kovinkaan näkyvästi. 

Samaan aikaan koululta odotetaan uudistumista, esimerkiksi uusien teknologioiden ja menetelmien käyttöönottoa. Riittämättömyyden tunne saa lisää tuulta alleen, mikäli välillä ei saa palautetta hyvin tehdystä työstä. 

Studeon pinssi rinnassani koulujen kanssa yhteistyötä tehneenä voin vakuuttaa, että koulussa tehdään nykypäivänä upeaa työtä. Oppilaat, opettajat ja muut koulun henkilökunnan jäsenet ovat onnistuneet selättämään uudistusten tuomat haasteet hienosti. Uusien teknologioiden ja menetelmien ansiosta oppijat saavat koulusta entistä paremmat valmiudet tulevaisuuteen. Meidän kaikkien on syytä olla siitä kiitollisia, sillä mitä paremmin nuoret oppivat tulevaisuudessa tarvittavia taitoja, sitä valoisammalta yhteiskuntamme tulevaisuus näyttää.

Haluamme Kiitos-kampanjalla välittää koululle sen ansaitsemat kiitokset. Toivottavasti mahdollisimman moni kokisi kampanjan ansiosta aidon kiitoksen aikaansaamia, sykähdyttäviä, hetkiä. Koulun arki on monesti erilainen kuin se, mikä näkyy julkisuudessa. Ja koulussahan riittää mistä kiittää – joka päivä.

Jätä oma kiitoksesi osoitteessa www.kiitoskoulu.fi.

Jani Ruohomeri

Asiakkuuspäällikkö

Studeo Oy