Kertaa yo-kokeisiin
Blogi

Kiitä opea -napilla on lähetetty jo yli 10 000 kiitosviestiä opettajille!

Oppilaat ovat ottaneet Kiitä opea -napin omakseen, mikä on ilahduttanut opettajien arkea ja tuonut lisää työmotivaatiota. Suosio osoittaa, että oppilaat ovat kiitollisia hyvästä opetuksesta. Kiitoksia myös tulee, kun kiitoksen lähettäminen on tehty helpoksi.

Kiitos ilahduttaa jokaista – myös opettajaa. Näin ajattelimme, kun julkaisimme oppilaille Studeon alustalle Kiitä opea -napin noin kaksi viikkoa sitten. Ajatus osui oikeaan paremmin kuin osasimme arvatakaan. Oppilaat ovat napin avulla lähettäneet opettajille jo yli 10 000 kiitosviestiä!

Opettajien keskusteluryhmien kautta taas on välittynyt aito ilahtuminen, jonka spontaanit kiitosviestit ovat saaneet aikaan:

 

“Ihana ominaisuus, ihanat opiskelijat, jotka laittavat palautetta. Kannustava palaute palkitsee, meitä opettajiakin.”

 

“Vähän nihkeästi ajattelin ryhtyä lauantaiaamuna harjoitusten pisteyttämiseen, mutta kun huomasin pyytämättä ja yllättäen tulleet kiitokset ylänurkassa, niin ei voi kun nöyrästi ajatella, että onpa minulla upea ammatti.”

 

Suosituin oppilaiden lähettämä kiitosviesti on ollut “Kiitos kiinnostavasta tunnista!” ja toiseksi suosituin “Kiitos, kun olet reilu!”.

Valmiiksi muotoiltujen kiitosten lisäksi opettajalle pystyy lähettämään henkilökohtaisia viestejä. Opiskelijat ovat kirjoittaneet kiitoksen oheen muun muassa “Sun tunneilla ei oo ikinä tylsää!”, “Psykan tunnit olivat parhaita, sillä ilmapiiri oli kannustava!” ja “Tunnit on supermielenkiintoisia ja opin oikeasti jotain uutta joka tunti”.

Kiitä opea -napin julkaisu oli osa Kiitos koulu -kampanjaamme (ks. www.kiitoskoulu.fi), jonka avulla olemme halunneet muistuttaa, miten arvokasta työtä kouluissa tehdään. Kouluun liittyvä keskustelu on usein huolien sävyttämää. Opettaja näkee sen puolen omassa työssään, mutta oppilaiden ja huoltajien kiitollisuus jää helposti näkymättömiin.

Kiitä opea -napin suosiosta voi päätellä, että kiitollisuus opettajia kohtaan on suurta. Kiitä opea -nappia ei ole mainostettu oppilaille millään tavalla. Edes opettajille uudesta ominaisuudesta ei kerrottu etukäteen mitään, eivätkä opettajat ole ohjeistaneet oppilaita napin käyttöön. Nappi ilmestyi oppimateriaaleihin, ja samana aamuna moni opettaja yllättyi ja ilahtui kiitosviestien tulvasta.

Oppilaat selvästi haluavat kiittää opettajaa. Kiitä opea -nappi teki sen helpoksi.