Kertaa yo-kokeisiin

Yläkoulun maantieto

Studeon yläkoulun maantiedon sarja tarjoaa ajankohtaisen tiedon ja innostaa oppimaan. Tutustu monipuoliseen sarjaan!

Studeon yläkoulun maantiedon sarja tarjoaa ajankohtaisen tiedon ja innostaa oppimaan. Tutustu monipuoliseen sarjaan!

Yläkoulun maantiedon sarjassa

 • on selkeä rakenne, joka auttaa oppilasta hahmottamaan olennaiset asiat
 • maantieteellistä oppimista tukevat runsaat interaktiiviset kuvat, videot ja linkit
 • tehtävissä korostuu monipuolisuus
 • on perusajatuksena toiminnallinen oppiminen, jossa oppilas aktiivisesti hakee, löytää ja rakentaa tietoa maailmasta. Samalla kehittyvät monet taidot, joista on hyötyä läpi elämän.
 • Oletko uusi käyttäjä? Hanki ilmaiset opettajan tunnukset täältä!

 

Maantieto 7: Planeetta Maa

 • Oppimateriaali johdattaa oppilaan matkalle maailman luonnonilmiöihin. Matkalla tutuksi tulevat maapallon liikkeet avaruudessa, maapallon rakenne sekä erilaisten ilmastojen ja kasvillisuuksien erot.
 • Materiaali tukee alueellisuuden ymmärtämistä ohjaamalla karttojen käytössä ja erilaisilla karttatehtävillä.
 • Tutustu oppimateriaaliin täällä!

Maantieto 8: Maisema ja kestävä elämäntapaa

 • Oppimateriaali auttaa ymmärtämään maisemaa ja huolehtimaan ympäristön hyvinvoinnista.
 • Oppimateriaalissa tutustutaan mm. maapallon kivikehään, jääkauden muodostumiin ja Suomen maisematyyppeihin.
 • Ympäristöongelmat ja kestävän kehityksen kysymykset ovat tärkeässä roolissa. Lisäksi opetellaan maastokartan tulkintaa.
 • Tutustu oppimateriaaliin täällä!

Maantieto 9: Ihminen maailmassa ja Suomessa

 • Oppimateriaali harjaannuttaa tutkimaan Suomea ja maailmaa.
 • Se myös tutustuttaa kulttuureihin ja maailman muutokseen. Suomalaisia tarkastellaan osana kansainvälisiä yhteisöjä ja tutustutaan Suomen nykytilaan. Lopuksi tehdään oma lähiympäristötutkimus.
 • Tutustu oppimateriaaliin täällä!

Aseta sisällöt ja tehtävät rinnakkain

Maantiedon opiskelu on sujuvaa, sillä luvun tekstin rinnalle voi valita joko tehtävät tai muistiinpanot. Samalla tavalla toimivat myös itsearviointi, keskustelut ja tavoitteet. Opettaja voi valita luvun sisällön viereen myös oppaan, jossa on lisävinkkejä opetuksen tueksi.

Eriytä oppimateriaalin avulla

Voit eriyttää opetusta helposti oppilaiden osaamisen ja tavoitteiden mukaan. Tehtävät on luokiteltu taitotasoittain, ja voit kohdistaa niitä tietyille oppilaille yksittäin tai ryhmissä. Maantiedon sarjassa tekstiluvuista on tarjolla myös helpotetut versiot. Ylöspäin eriyttämään on lisätietotekstejä.

Muistiinpanot aina mukana – oppilaiden suosikkitoiminto

Maantiedon opiskelu on mukavaa ja tehokasta Studeon monipuolisen muistiinpanotyökalun avulla. Oppilaat ja opettajat voivat poimia keskeiset asiat talteen merkintätyökalun eri väreillä ja kirjoittaa oppimateriaaliin muistiinpanoja. Merkintöihin on mahdollista tehdä lisäyksiä ja liittää esimerkiksi kuvia ja linkkejä.

Muokkaa sisällysluetteloa ja yhdistä oppimateriaaleja

Voit järjestää oppimateriaalin sisällysluettelon haluamaksesi. Oppimateriaalien yhdistäminen on myös mahdollista. Ominaisuus on erittäin hyödyllinen varsinkin sitten, kun haluaa luoda omia opintokokonaisuuksia sarjan eri oppimateriaaleista.

Seuraa oppilaiden edistymistä

Studeon oppimisalusta kerryttää tietoa oppilaiden osaamisesta. Jatkuva arviointi on aina läsnä, ja ohjaava palautteen antaminen onnistuu tehtäväkohtaisesti. Tehtävät on luokiteltu niiden harjoittamien taitojen ja tason mukaan, jolloin osaamisen kehittymisestä tulee entistä näkyvämpää.

Yksittäiset yläkoulun oppimateriaalit alkaen 3,5 €

Studeon yläkoulun oppimateriaalit voi tilata oppilaille joko oppimateriaaleittain tai pakettilisenssinä. Kaikkien Studeon oppimateriaalien lisenssit antavat oppilaalle 5 vuoden käyttöoikeuden oppimateriaaliin. Opettaja saa käyttöönsä ilman lisämaksua kaikki opettajan työtä tukevat materiaalit, kuten opettajan oppaat, koetehtäväpankit ja kuuntelut.

Maantiedon yksittäiset oppimateriaalit 9 € / oppilas / 5 vuotta.
Vuosilisenssi koko sarjaan on 9,50 € / oppilas / vuosi.

Kaikki yläkoulun oppimateriaalit kattava pakettilisenssi 42,50 € / oppilas / vuosi.

Varaa oma esittelyaikasi

Varaa Studeon tekijäryhmä esittelemään oppiaineesi Studeon oppimateriaaleja. Esittelyssä sinulla on mahdollisuus esittää kysymyksiä ja keskustella juuri sinun oppiaineesi ja koulusi materiaalien hankintatarpeista. Kerromme hinnoittelumallistamme ja siitä, miten Studeon alustan avulla opetus ja oppiminen on entistä sujuvampaa.

Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen [email protected] ja ehdota sinulle ja kollegoillesi sopivaa ajankohtaa esittelylle.