Kertaa yo-kokeisiin
Uskonto

UE1 Uskonto ilmiönä – juutalaisuuden, kristinuskon ja islamin jäljillä (LOPS 2021)

Markus Finnilä Virpi Loikkanen Anu-Elina Väkeväinen
14,60 € / opiskelija (+ alv. 10 %)

Studeon UE1-oppimateriaali näyttää, miten uskonto on ympärillämme elävä ilmiö ja miten moniulotteinen vaikutus uskonnoilla ja niihin liittyvillä piirteillä on ihmisten elämässä ja myös kestävän tulevaisuuden rakentamisessa. Uskonnollisuuden lisäksi tarkastellaan uskonnottomuutta ja sen piirteitä. Länsimaisen kulttuurin ja maailman tapahtumien ymmärtämiseksi tarkastellaan erityisesti juutalaisuuden, kristinuskon ja islamin yhteisiä juuria, kulttuuriperintöä ja vaikutusta yhteiskuntaan. Opiskelija oppii tunnistamaan ja vertailemaan niiden keskeisiä ja yhteisiä piirteitä sekä ymmärtämään niiden moninaisuutta.

Oppimateriaali kehittää opiskelijan laaja-alaista osaamista monipuolisesti. Oppimateriaalin opiskelijalähtöinen teksti, esimerkit, kuvat, videot, erityyppiset oppimistehtävät, uskontojen autenttiset lähteet ja linkit median ajankohtaisiin aiheisiin lisäävät opiskelijan uskonto- ja kulttuurilukutaitoa. Ne myös antavat valmiuksia keskustella katsomuksellisista kysymyksistä ja toimia moniuskontoisessa ja kulttuurisesti moninaisessa ympäristössä.

Studeon ominaisuuksien ansiosta oppiminen tapahtuu yksilöllisesti ja vuorovaikutuksessa toisten kanssa monenlaisten toiminnallisten työtapojen ja viestintäteknologian avulla. Opiskelijan oman oppimisprosessin tavoitteellinen suunnittelu, seuraaminen ja arviointi on helppoa niin opiskelijalle itselleen kuin opettajalle.

Avaa oppimateriaali Studeon alustalla